contingut promocionat
/uploads/s1/25/64/73/73/captura-de-pantalla-2019-07-10-a-las-13-32-21.png

 

 

Habitatge i emergència climàtica, reptes pel 2020 a Sant Cugat

Habitatge, emergència climàtica o desigualtats són alguns dels principals reptes de Sant Cugat pel 2020

Sant Cugat afronta el 2020 amb diferents reptes i qüestions damunt la taula a la qual el govern municipal hi haurà de fer front. Un govern integrat per ERC-MES, PSC i CUP que va assumir el poder al juliol de 2019 i que va trencar 32 anys de governs convergents. Amb el canvi, l’equip liderat per l’alcaldessa Mireia Ingla ha estabert les seves prioritats i ha modificat alguns dels projectes ja en marxa, molts dels quals s’hauran de començar a materialitzar durant el 2020.

CLÍNICA PRESIDENTAL 300x250 2

“És una ciutat que ha crescut de manera exponencial en els darrers anys i la ciutat ha de donar respostes a aquestes necessitats noves fruit del creixement”, va destacar Mireia Ingla durant la presentació del pla de govern. L’habitatge és el principal repte que es va marcar el govern i va anunciar que hi invertiria setze milions d’euros en quatre anys.

L’emergència climàtica, repte global que afecta tots els racons del món, també obligarà l’Ajuntament a emprendre mesures per posar el seu granet de sorra en la lluita contra el fenomen. Les necessitats educatives, la difícil situació del comerç, els equipaments pendents o la fiscalitat són altres qüestions d’actualitat.

Els principals reptes

1. Emergència climàtica

001 co2

 

 

 

 

 

Sant Cugat s’ha declarat oficialment en emergència climàtica i el 2020 caldrà dissenyar les accions per fer front a aquesta crisi global. Entre altres, caldrà redefiniri la zona de baixes emissions de la ciutat, que el nou govern va ajornar la seva entrada en vigor i que ha de limitar el trànsit de vehicles.

2. Habitatge

 
002 house

 

 

 

 

 

Facilitar l’accés a l’habitatge és la gran prioritat que s’ha fixat el govern. Ara caldrà veure com es materialitza aquest objectiu, tant pel que fa a noves promocions d’habitatge protegit com a altres polítiques urbanístiques i de fiscalitat que poden posar en marxa per afavorir-ne l’accés.

3. Educació

Captura de pantalla 2019 12 27 a las 9.41.53

 

 

 

 

El projecte de La Mirada, l’Institut-Escola al Catalunya o les queixes de les famílies pel camí de l’Avenç són alguns dels temes pendents de resoldre. La Mirada s’ha tornat a endarrerir i, a més, les famílies denuncien mancances en el seu espai actual. Generalitat i Ajuntament hi hauran de fer front. A més, s'ha obert la porta a dividir l'escola en dos espais diferents fins que no hi hagi l'edifici definitiu, per garantir el creixement en barracons. Fet que no agrada a les famílies.

4. Comerç

Captura de pantalla 2019 12 27 a las 9.44.31

 

 

 

 

 

El comerç santcugatenc no està passant per un bon moment. L’Ajuntament ha anunciat un pla d’acció per tal de reconduir la situació. S’haurà de concretar la seva materialització, quines ajudes es poden donar, quines millores es poden realitzar o com es pot dinamitzar l’activitat comercial.

5. Equipaments

 
Captura de pantalla 2019 12 27 a las 9.44.40

 

 

 

 

La Unió fa temps que està en obres i la seva posada en marxa s’ha de produir durant el 2020, després de diversos retards. També s’haurà de definir finalment com serà el nou espai cultural del parc de Ramon Barnils i que acollirà la Biblioteca i altres espais culturals com podria ser la sala de concerts.

6. Desigualtat

Captura de pantalla 2019 12 27 a las 9.44.48

 

 

 

 

Un dels reptes que s’ha fixat el govern és combatre la desigualtat. S’ha de definir el Pla d’inclusió social i lluita contra la pobresa. A més, es vol introduir la visió de gènere en les diferents polítiques municipals, com en l’urbanisme, elaborant un mapa de la por i millorar la percepció de seguretat.

7. Seguretat

Captura de pantalla 2019 12 27 a las 9.44.55

 

 

 

 

 

Avançar en la millora de la seguretat, que ja s’ha anat experimentant des de finals de 2018, és un dels altres objectius. Una de les propostes que s’ha de concretar és l’obertura d’una subcomissaria de la Policia Local a Valldoreix i, també, la creació de la figura dels serenos.

 
Comentaris

Destaquem