Hora Bruixa lamenta el qüestionament de la víctima i reclama més perspectiva de gènere

El col·lectiu ha convocat una concentració contra l'agressió denunciada per una jove de Sant Cugat

El col·lectiu Hora Bruixa ha exigit polítiques i actuacions policials amb perspectiva de gènere, i ha fet una crida a la mobilització i a l'autodefensa feminista durant la concentració celebrada aquest divendres, 8 de novembre, a Sant Cugat del Vallès de rebuig a l'agressió denunciada per una jove a Volpelleres el passat dijous.

Més info: Presenten denúncia pel cas de la menor de Volpelleres

Una concentració a la plaça de la Vila que ha aplegat un centenar de persones en la qual el col·lectiu ha lamentat que els Mossos d'Esquadra hagin "qüestionat dues vegades el que deia la víctima", reclamant que "incloguin una perspectiva de gènere a l'hora de fer aquest tipus d'actuacions".

Igualment, han reclamat a l'Ajuntament de Sant Cugat una "revisió de l'urbanisme amb perspectiva feminista", amb mesures com la il·luminació dels carrers, com ja va demanar el col·lectiu el passat 8 de març.

Concentració a Sant Cugat contra la violència masclista. FOTO: Yves Dimant

Concentració a Sant Cugat contra la violència masclista. FOTO: Yves Dimant

Durant la concentració, Hora Bruixa ha donat més detalls sobre el cas. Així, han explicat com una noia de 17 anys va contactar amb elles per denunciar que dos homes encaputxats la van agafar, la van voler fer entrar a una furgoneta, i la van intentar punxar amb dues agulles, però que va aconseguir fugir. La noia va demanar el col·lectiu que fes públic el cas i, amb el seu consentiment, van informar-ne els Mossos d'Esquadra. Posteriorment, va ser la noia qui ho va notificar al cos policial al vespre, i el matí d'aquest divendres ha interposat la denúncia.

Concentració a Sant Cugat contra la violència masclista. FOTO: Yves Dimant

Concentració a Sant Cugat contra la violència masclista. FOTO: Yves Dimant

De la situació a la comissaria, el col·lectiu en denuncia el "paternalisme i la infantilització" en el tracte, qüestionant "si era veritat". "És vergonyós el tracte que s'ha fet de la situació", han denunciat. "Quan diem que la comissaria no és un lloc segur, ens referim aquest tipus de situacions", afegeixen.
Igualment, han reclamat més polítiques municipals amb perspectiva de gènere, i han fet una crida als mitjans de comunicació "a reflexionar sobre el llenguatge que utilitzen en aquests casos".

"N'estem fartes d'aquest terrorisme masclista que ens envolta", han clamat, reivindicant "el nostre dret a caminar per on vulguem i a l'hora que vulguem", i fent una crida a la "mobilització i l'autodefensa feminista".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem