L'ideal femení i l'origen de l'aigua a Sant Cugat, temes dels millors Treballs de Recerca

Amália Casamitjana i Georgina Martínez han estat les guardonades dels premis Manuel Vázquez Montalbán i Joan Auladell de Treballs de Recerca de Batxillerat

Amália Casamitjana, del CAR Sant Cugat, ha estat la guanyadora del premi Manuel Vázquez Montalbán, un guardó que premia al millor Treball de Recerca de Batxillerat de Sant Cugat. Amb això, gràcies al seu Deconstruyendo el ideal femenino. Diseño y producción de una sesión fotográfica para un artículo de arte y moda a partir de La primavera de Botticelli, l'alumna santcugatenca va ser l'escollida en l'entrega de guardons d'aquests premis, que es va celebrar el divendres 22 d'octubre al Casal de Torreblanca.

D'aquesta manera, a través d'una anàlisi humanística, social i artística, Casamitjana ha creat i produït una sessió fotogràfica per un article d'art i moda basant-se en la documentació històrica de La primavera de Sandro Botticelli. El treball, a més, ha estat executat amb des d'una perspectiva feminista, amb l'objectiu de trencar amb l'ideal femení.

En aquests premis, també ha estat reconegut el treball de Georgina Martínez (Institut Leonardo da Vinci) Quin és l'origen de l'aigua corrent a Sant Cugat? amb el premi Joan Auladell per a treballs de temàtica local. En el treball, Martínez es planteja com a objectiu indagar d'on ve l'aigua corrent de Sant Cugat, quina és la seva qualitat, així com saber quins són els usos del veïnat del municipi pel que fa al seu consum.

Durant l'entrega de guardons, Roser Casamitjana, membre del jurat dels premis Manuel Vázquez Montalbán, va valorar la "diversitat de treballs presentats i el seu bon nivell". A més, Casamitjana va assenyalar que el jurat "és format per una gran diversitat de persones de molt diverses especialitats i àrees de coneixement, que es pren amb molta seriositat la seva avaluació i veredicte".

En l'acte també va estar present Pilar Gorina (PSC Sant Cugat), regidora d'Educació de l'Ajuntament, la qual va agrair la tasca per tirar endavant aquests premis: "Vull posar de manifest la magnitud i importància que ha adquirit aquest premi, que no és sinó el reconeixement de l'esforç hi dediquen i la qualitat que assoleixen els alumnes de Batxillerat".

D'altra banda, hi ha hagut 4 treballs que han obtingut accèssits: ¿Qué es una definición? El caso de la "justicia", de Martina Olivé, del Col·legi Europa; Avaluació dels efectes de les tecnologies de llum en les propietats fisicoquímiques de fruites i verdures fresques, de Clodagh O'Tuama, de l'Institut Arnau Cadell; Coordenades absolutes, d'Aitana Altuna, de l'Institut Joaquima Pla i Farreras; i Les denominacions d'origen i els formatges a Catalunya, d'Oriol Martí, de l'Institut Arnau Cadell.

Amb tot, en els premis Manuel Vázquez Montalbán han participat 21 treballs realitzats per 39 alumnes. En el cas del primer premi, la guardonada obtindrà 500 euros i la publicació del seu treball, mentre que cadascun dels 4 accèssits rebrà 200 euros. D'altra banda, el Grup d'Estudis Locals dotarà de 300 euros a la guanyadora del premi Joan Auladell. A més, tots els participants van rebre un llibre de Manuel Vázquez Montalbán i la revista Gausac.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem