contingut promocionat
grup policlinic L

 

 

L’impacte sanitari de la COVID-19 a Sant Cugat

La COVID-19 ha tingut un impacte important a Sant Cugat en molts aspectes de la societat, però sobretot ha tingut incidència en temes de salut

El 28 febrer de 2020 es van anunciar els dos primers casos positius per coronavirus de Sant Cugat i, des de llavors, els contagis s’han mantingut a l’alça, excepte el juny i les primeres setmanes de juliol.

Els tres primers mesos de la pandèmia (març, abril i maig) va haver-hi una mitjana de 59 casos positius a la setmana, arribant al pic de 122 positius la setmana del 21 al 27 de març.

Dades 7/02/2021

Des de finals de juliol i el mes d’agost, els positius de COVID-19 van tornar a remuntar, amb una mitjana de 50 casos positius per setmana. Des d’aleshores, el nombre de positius locals s’han enfilat fins a arribar al pic de contagis de 247 positius de Sant Cugat la darrera setmana del mes d’octubre.

Des de l’1 de setembre al 23 de novembre hi va haver una mitjana de 129 casos setmanals. El mes de desembre el nombre de contagiats santcugatencs es va mantenir estable fins a arribar al pic de la setmana del 14 de gener: 256 casos positius per COVID-19.

El creixement dels contagiats s’ha produït en paral·lel al nombre d’ingressats als hospitals. Durant la tercera onada, el nombre d’ingressats als hospitals ha augmentat progressivament fins a tenir 30 hospitalitzats santcugatencs el 18 de gener.

Els números més negatius són els més de 200 morts per coronavirus des de març de 2020 i les dades per a l’esperança  són els més de 4.000 vacunats a la ciutat. Més de 2.400 amb la primera dosi i més de 1.600 amb la segona.

Per combatre a aquest virus i evitar les dades negatives, s’ha imposat el distanciament social i el confinament. Mesures efectives contra la COVID-19 que han provocat problemes psicològics i físics i que han disparat l’interès per la cura del cos i la ment.


Situació actual

La situació de la pandèmia ha millorat els darrers dies a Sant Cugat. El risc de rebrot està a 191 entre el 19 i el 25 de febrer, la més baixa des de Nadal. La xifra de contagis també està disminuint. La Rt ha caigut fins al 0,90.

 
Comentaris

Destaquem