Els indicadors de la pandèmia milloren a Sant Cugat, però creixen els ingressats

Hi ha 11 santcugatencs ingressats per coronavirus, la xifra més alta des del maig

Els indicadors de la pandèmia del coronavirus han començat a millor lleugerament a Sant Cugat, després de tocar sostre durant la setmana passada. Els contagis, el risc de rebrot i la Rt estan per sota dels nivells dels últims dies. Tot i això, els hospitalitzats estan augmentant.

A 20 de juliol hi ha 11 santcugatencs ingressats a causa de la Covid-19. Fa una setmana n'hi havia 6 i, a principis de juliol, 1. No hi havia tants santcugatencs a l'hospital des del mes de maig.

 

L'expansió de la pandèmia de les últimes setmanes ja s'està traduint en un augment de les hospitalitzacions, tant a Sant Cugat com a Catalunya. Actualment a Catalunya hi ha 307 persones a les UCI per coronavirus, mentre que fa set dies n'éren uns 210. 

Baixa el risc de rebrot

Tot i l'increment dels ingressos hospitalaris, alguns indicadors de la pandèmia comencen a millorar després de tocar sostre durant els últims dies i marcar xifres rècord de tota la pandèmia. Entre el 10 i el 16 de juliol es van registrar 701 contagis a Sant Cugat, 54 menys que la setmana anterior. 

El risc de rebrot també està baixant després d'enfilar-se fins als 2.810 punts el 6 de juliol, la dada més alta de tota la pandèmia. Actualment el risc continua sent molt elevat, però ha disminuït fins als 1.578.

La Rt, que es va disparar fins al 3,49 a principis de juliol, ara ha caigut fins a l'1. Cal recordar que els experts indiquen que quan la xifra és superior a 1, la pandèmia està en creixement. En canvi, la taxa de positivitat encara està en augment, i ha passat 15,88 a 16,33% durant l'última setmana. 

 
Comentaris

Destaquem