contingut promocionat

FGC

 

Estacions 4.0: La innovació com l'element clau pel futur de la sostenibilitat

FGC realitzarà una sèrie de mesures tecnològiques per aconseguir que el medi ambient es vegi menys afectat

Un any més Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha participat en la fira de referència i de gran abast internacional, l’Smart Mobility Congress. Sempre compromesos amb la sostenibilitat i l'ús de les noves tecnologies, FGC ha posat a l’abast de les persones que han visitat la fira diferents eines i projectes de la companyia amb la tecnologia com a element clau, al servei de les persones usuàries.

D’aquesta manera, qui ha visita l’estand d’FGC ha pogut provar el simulador de conducció que s’utilitza en els processos formatius d’FGC i on els futurs maquinistes poden practicar la conducció dels trens en situacions excepcionals com avaries, incidències o en condicions meteorològiques adverses. A més, s’ha pogut conèixer el projecte de quioscos interactius d’FGC, que proporcionen en temps real dades d’interès per l’usuari en el moment de viatjar amb Ferrocarrils, com els horaris, les incidències, les alteracions programades del servei o l’estat dels altres operadors de la xarxa de transport.

També han estat protagonistes de la fira el Geotren, el sistema que permet geolocalitzar les unitats de tren en temps real i que les persones que viatgin amb FGC puguin conèixer en cada moment en quin punt del seu recorregut es troba un tren, el seu destí, les properes parades i el seu acompliment horari, i l’Ecocalculadora, l’eina que permet conèixer l’impacte en el medi ambient dels desplaçaments i la comparativa entre fer-ho amb el servei d’FGC o amb vehicle privat.

Pel que fa a la tecnologia 5G, FGC ha donat a conèixer la seva participació en el projecte 5G-PICTURE, subvencionat per la Unió Europea en el marc del programa Horitzó 2020, i on s’estan desenvolupant diverses tecnologies 5G que seran demostrades a un tram de la xarxa d’FGC per mitjà de la instal·lació d’equips en una unitat de tren i a un tram de la xarxa ferroviària. En aquest sentit, FGC s’ha incorporat aquest any a 5G Barcelona, una iniciativa que treballa per posicionar Barcelona i Catalunya com un entorn innovador i obert per a la validació i adopció de tecnologies i aplicacions 5G en un entorn de vida real. L’adhesió d’FGC a 5G Barcelona permetrà fer nous plantejaments sobre l’aplicació de 5G a l’entorn ferroviari. En concret, permetrà desenvolupar millores en la logística ferroviària i aplicacions per l’usuari final.

Camí cap al futur sostenible i innovador

Coincidint amb la celebració dels seus 40 anys, FGC focalitza el seu pla de futur on posen sobre la taula 4 grans eixos: la sostenibilitat, la globalització, la tecnologia i sobretot, les persones, que són el cor i el centre de l'activitat. FGC facilitarà una sèrie de serveis als seus clients, implantaran les estacions 4.0 on proporcionaran serveis com els punts wifi, aparcaments segurs de les bicicletes, sistemes de recàrrega de dispositius mòbils, punts d’alimentació elèctrica per a cotxes i busos, sistemes interactius d’informació als clients entre molts altres serveis. També es monitorarà tot el sistema d’FGC i s'implantarà el fluid trip, que serà l'accés sense barreres físiques.

Les implantacions tecnològiques que FGC farà en un futur pròxim sempre són pensant en la sostenibilitat, fomentant així la biodiversitat i la reducció de la contaminació acústica, lumínica i les vibracions.

Perquè utilitzar transport públic mai no havia tingut tants avantatges, FGC mira per cuidar del medi ambient amb la innovació.

 
Comentaris

Destaquem