La Comissió del Centenari enceta la Festa Major de la Floresta reivindicant la diversitat

La celebració al barri s'estendrà durant dos caps de setmana amb gairebé una quarantena de propostes

La Comissió del Centenari de la Floresta ha donat el tret de sortida a la Festa Major al barri amb el pregó la tarda d'aquest divendres, 12 de juliol. Un pregó en el qual han reivindicat la diversitat al barri, i la capacitat de mobilització amb iniciatives com la del Centenari.

 Haveneres a la Floresta . Foto : Silvia Polanco

Un pregó que ha començat amb un agraïment al Senglar Cultural per escollir-los com a pregoners d'enguany, i un record per "qui ens va escalfar el cap i ens va donar l'empenta perquè treballéssim amb el patrimoni i la memòria de la Floresta, la Maria Beneito".

Una crida després a l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, a què atengui les necessitats de florestans i florestanes, demanant que "des de la rambla del Celler faci que les inquietuds, preguntes i demandes dels florestants i florestanes trobin respostes sense demores, i si pot ser, solucions adequades".

Una reivindicació també per la feina feta per la Comissió en l'organització del Centenari, agraint les cessions de materials, i recordant que "el Centenari ha sorgit de baix cap a dalt", agraint el posterior suport econòmic i material rebut per l'Ajuntament.

Pregó de la Festa Major de la Floresta a càrrec de la Comissió del Centenari. FOTO: Bernat Millet

Pregó de la Festa Major de la Floresta a càrrec de la Comissió del Centenari. FOTO: Bernat Millet

 

En aquest punt, han recordat que la primera Festa Major al barri se celebrava l'any 1920, i n'han llegit el programa. Un programa que han reeditat i repartit entre el públic. Tot seguit, ha fet un repàs a totes les activitats fetes amb motiu de la commemoració dels seus cent anys d'història, i d'aquelles que encara resten per celebrar, recordant que "aquí ens bull el cap d'idees".

En aquest sentit, han apuntat que "tenim el ferm propòsit de deixar ben endreçat tot el que estem fent del Centenari; volem que qui vindrà al darrera ho tingui fàcil per gaudir de la nostra recerca i realitzacions", i mostrant el desig que "puguem trobar la millor manera que l'Ajuntament ens ajudés a rematar aquesta feina, donant suport moral, i material, a la creació del Museu Virtual de la Floresta, o tenir una saleta on fer teatre sense l'efecte continuo dels trens que passen".

Un clam per gaudir de la Festa Major de la Floresta, reivindicant la diferència i la diversitat, ha servit per tancar el pregó. "La Floresta té una energia, i un saber, fer que s'ha de potenciar i respectar", han dit.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, i diferents regidors durant el pregó. FOTO: Bernat Millet

L'alcaldessa, Mireia Ingla, i diferents regidors durant el pregó. FOTO: Bernat Millet

L'alcaldessa, Mireia Ingla, també ha destacat aquesta energia, dient que "al costat d'aquesta gent segur que podrem fer moltíssimes coses", i s'ha mostrat receptiva a les reivindicacions del barri, amb qüestions com "aquesta capacitat de poder decidir què voleu ser, fins on voleu arribar", apuntant que "tindreu el suport d'aquest nou govern".

Finalment, Mireia Ingla ha recordat el "compromís en la lluita contra les agressions masclistes", fent referència al Punt Lila que hi haurà durant la celebració, i ha fet una crida a la responsabilitat per evitar incendis.

 
Protesta durant el parlament de l'alcaldessa. FOTO: Bernat Millet

Protesta durant el parlament de l'alcaldessa. FOTO: Bernat Millet

Mentre l'alcaldessa s'adreçava als florestans i florestanes, un grup de persones, a iniciativa personal, s'han aixecat i girat d'esquena com a mostra de "rebuig als pactes amb el 155".

Reconeixement als pregoners d'enguany a la Floresta. FOTO: Bernat Millet

Reconeixement als pregoners d'enguany a la Floresta. FOTO: Bernat Millet

Després de lliurar la placa commemorativa als pregoners, la festa ha seguit amb la música del Cor Jabato i la Coral Tardor al Parc de les Dones.

El Cor Jabato i la Coral Tardor han posat la música a la festa. FOTO: Bernat Millet

El Cor Jabato i la Coral Tardor han posat la música a la festa. FOTO: Bernat Millet

D'aquesta manera s'encetaven dos caps de setmana de celebracions a la Floresta.

Més info: Una trentena d'activitats per celebrar la Festa Major de la Floresta

Més informació
 
Comentaris

Destaquem