La Generalitat compra mascaretes perquè la ciutadania les reculli a les farmàcies

El Govern demana que prioritzin la recollida de les mascaretes les persones que hagin de tornar a la feina i que no en tinguin

El Govern de la Generalitat ha comprat 14 milions de mascaretes que els ciutadans podran anar a recollir a les farmàcies a partir de dimarts 14 d'abril, quan arribaran les 100.000 primeres. Així ho ha explicat, aquest dijous 9 d'abril, la consellera de la presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, qui ha demanat que dimarts prioritzin la recollida de les mascaretes les persones que hagin de tornar a la feina i que no en tinguin.

La Generalitat ha explicat que la compra de les mascaretes, que s'ha fet a una empresa del Maresme, permetrà que cada ciutadà en tingui dues, i es complementarà amb qualsevol que hagin fet, a banda, ajuntaments o altres institucions.

 

Per recollir les mascaretes serà necessari presentar la targeta sanitària a la farmàcia. D'altra banda, Budó també ha garantit que els 14 milions de mascaretes comprades són per la ciutadania, i formen part d'una comanda al marge de les que es fan per abastir als serveis essencials, com els sanitaris o els d'emergència.

"Aquests dies hi haurà molta més gent desplaçant-se, demanem l'ús de mascaretes, i de guants", ha dit Budó, remarcant la necessitat de "l'autoprotecció" per evitar la propagació del virus. La consellera ha lamentat la decisió de l'executiu espanyol d'aixecar el confinament total, ja que això provocarà que prop d'un milió de treballadors catalans dimarts hagin de desplaçar-se per anar a la feina. "El virus té dos aliats, les presses i la imprudència", ha afirmat.

Budó ha demanat a les empreses que, en la mesura del possible, permetin teletreballar a tots els empleats que ho puguin fer, i que també siguin flexibles amb els horaris d'entrada per evitar aglomeracions en les hores punta al transport públic.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a lca ciutat

 

Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.

Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.

  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Sant Cugat i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic
  • També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat.
  • I cada divendres als carrers de Sant Cugat en format paper
 
 
Comentaris

Destaquem