La manera de comunicar de les entitats, analitzada en el Dia Internacional del Voluntariat

La youtuber i voluntària, Noemí Fuster, ha realitzat una conferència per difondre les claus de com les entitats poden millorar la seva comunicació en el marc del Dia Internacional del Voluntariat

Sant Cugat ha celebrat el Dia Internacional del Voluntariat amb una conferència de la youtuber i voluntària, Noemí Fuster, adreçada a les entitats santcugatenques amb l'objectiu que aquestes tinguin eines per tal de millorar la seva comunicació. La conferència, que ha comptat també amb la lectura d'un manifest del voluntariat, s'ha celebrat el dimarts 4 de desembre al Cafè Auditori.

En aquest sentit, durant la conferència, Fuster ha explicat la seva experiència com a voluntària per lluitar contra la Malària, amb l'entitat Àfrica Stop Malària, i com va aconseguir posicionar aquesta entitat a través de la comunicació, després d'obrir un canal de YouTube ara fa 2 anys: "Al llarg de la meva trajectòria he après dues coses, que el que no es veu no existeix i que sempre, sempre estem comunicant", ha explicat Fuster.

D'altra banda, ha assenyalat que les xarxes socials i els nous mètodes de comunicació permeten arribar a més gent, però també són més exigents: "Només tenim els 15 primers segons per captar l'atenció de l'audiència", ha dit la youtuber. A més, ha assenyalat que fer comunicació des de la mateixa entitat és important, però que "encara és més important que hi parli algú de fora", referint-se als mitjans de comunicació. Segons Fuster, la comunicació és també una eina per aconseguir captar voluntaris per a les entitats: "Hi ha un munt de persones que volen fer voluntariat i no les estem trobant, per culpa de la comunicació", ha assenyalat.

Manifest d'entitats santcugatenques

Abans de la conferència de Noemí Fuster, Meritxell Alòs, de la Fundació Guru; Francesc Fernández, president de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil; i Gemma Planes, representant d'Amics de la Gent Gran, han llegit conjuntament un manifest del voluntariat. "Ser voluntari suposa sortir de la nostra zona de confort i descobrir noves experiències que ens carreguen la motxilla", deia el manifest. "Els voluntaris són persones que posen el seu gra de sorra i es mobilitzen per aconseguir un món millor", han llegit també.

Lectura del manifest del voluntariat. FOTO: Ajuntament de Sant Cugat

Lectura del manifest del voluntariat. FOTO: Ajuntament de Sant Cugat

En aquest acte també hi ha participat l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, que ha volgut agrair la tasca dels prop de 430 voluntaris que hi ha a Sant Cugat, entre totes les entitats del municipi. "El voluntariat és una estructura de país. Quan parlem de cooperació, de cohesió, de treballar en proximitat, etc són valors que s'impulsen des del voluntariat, i cal visualitzar-ho", ha assenyalat l'alcaldessa.

 
Comentaris

Destaquem