Ha arribat l'hora d'actualitzar la teva instal·lació elèctrica

Totes les companyies distribuïdores estan activant les noves funcionalitats dels comptadors digitals per ajustar-se a la llei vigent

Amb l’arribada dels comptadors digitals, les instal·lacions elèctriques dels edificis seran més segures. Els nous equips tenen integrada una funcionalitat que substitueix el diferencial dels quadres elèctrics. I és que, en cas de superar la potència contractada, l’Interruptor de Control de Potència –dispositiu integrat dins el comptador- interromp puntualment i de forma breu el subministrament elèctric. Es tracta d’una mesura preventiva i de seguretat que protegeix els habitatges, comunitats de veïns, locals i oficines de possibles sobrecàrregues. En cas de detectar-se, cal actualitzar la potència perquè s’ajusti al consum real.

 

L'objectiu de la interrupció evita que la instal·lació elèctrica s'espatlli per sobrecàrregues i ocasioni incidències a la instal·lació elèctrica com possibles incendis amb danys materials i personals. Així, aquesta funcionalitat del comptador intel·ligent té per objectiu donar les màximes garanties de seguretat i qualitat als clients.

A més, i entre els altres avantatges que presenten aquests nous dispositius de dins dels comptadors intel·ligents, és que tant els augments com les reduccions de potència es podran fer a distància.

Per evitar que es produeixin situacions d’interrupció del servei elèctric, en aquells subministraments on es té constància que es demanda més potència de la contractada, ja siguin habitatges particulars, subministraments essencials (enllumenat públic, subministraments d’aigua per al consum, centres sanitaris, etc.), comunitats de veïns, Ajuntaments... Endesa està enviant una carta informant-los de l'activació del nou dispositiu. I és que es podria donar el cas que es tingui menys potència contractada que la que es necessita, ja que cada cop les llars disposen de més electrodomèstics i aparells tecnològics connectats a la xarxa elèctrica que fan créixer el consum i, pel que la potència s'ha d'adaptar a les necessitats reals.

En la missiva i en aquells casos en què s'ha detectat que es demanda més potencia que la contractada, s'insta a què es contacti amb la comercialitzadora que el client té contractada, sigui Endesa o un altre, per adequar-la a les necessitats.

Les noves ICP quedaran activades en tots els immobles a finals d'any. L'activació es basa en la regulació marcada pel Reial Decret 1955/2000, modificat pel RD 1454/2005. Aquest Reial Decret estableix que controlar la potència dels consumidors és una obligació de la distribuïdora. Per això, totes les companyies distribuïdores estan duent a terme aquesta mesura per ajustar-se a la llei vigent.

 


I si s'interromp el subministrament elèctric?

Imatge d'un quedre elèctric FOTO: Cedida

Imatge d'un quadre elèctric FOTO: Cedida

 

  1. Desconnecta els electrodomèstics que estiguin en ús.
  2. Verifica que tots els interruptors, inclosos l'interruptor general, estiguin aixecats. Si algun està baixat, és possible que existeixi algun problema a la instal·lació, pel que és millor consultar a l'instal·lador.
  3. Baixa l'interruptor general, espera 3 segons i torna'l a pujar.
  4. Immediatament el subministrament es restablirà. Si no es restableix, torna a repetir els passos anteriors.


La llum s'interromp constantment?


Si el subministrament de la llum es restableix, però es perd de manera reiterada, el més possible és que es necessiti augmentar la potència contractada. Per això, cal posar-se en contacte amb la comercialitzadora i sol·licitar un augment de la potència.

 
Comentaris

Destaquem