Llibreters i floristes encaren Sant Jordi "amb optimisme" tot i la pluja del matí

Diferents llibreters, floristes i entitats que han muntat parada per Sant Jordi reconeixen que el dia no ha començat bé però es mostren optimistes pel que queda de dia

El Sant Jordi no ha començat de la millor manera a Sant Cugat, ja que, segons apunten llibreters i floristes, en les primeres hores del matí "el carrer ha estat desert per la pluja". De totes maneres, a mesura que ha avançat el matí, l'aigua ha deixat pas a una escletxa de sol, que ha il·luminat el dia i també l'optimisme tant de llibreters com de floristes: "Segur que anirà bé. Sant Jordi és una tradició i sempre compraràs una rosa", apunten des de Flors i Plantes Polo, que afegeixen que "la previsió és acabar venent totes les roses". "Ara comença a sortir el sol, i es podrà fer", sentencien, tot i que han reconegut que "la pluja ha fet una mica la guitza".

Òmnium Cultural Sant Cugat ha estat una de les moltes entitats que han plantat parada de roses, i coincideixen amb el discurs de Flors i Plantes Polo: "El temps segur que ha afectat a primera hora, però d'aquí a la tarda segur que s'animarà", afirmen els paradistes. D'altra banda, Natàlia Galván, d'Estudio Floral, irradia també optimisme: "Patíem pels llibres, perquè han d'estar tapats, però per les flors no és un gran problema", ha afirmat en relació a la pluja del matí, a més d'assegurar que són "super optimistes perquè la tarda serà preciosa".

Els Llibres

Si bé és cert que les parades de roses han notat la pluja pel que fa a les vendes durant les primeres hores del matí, les parades de llibres ho han notat més en la logística: "A primera hora el temps ha afectat. La logística ha estat més complicada que altres anys, perquè hem hagut de comprar plàstics per tapar els llibres i protegir-los", explica Joan Ramon Armadás, des de la parada d'Edicions Xandri. De totes maneres, ell mateix es mostra optimista de cara a la tarda: "Segurament no s'han perdut moltes vendes perquè el gruix de vendes, en dies de cada dia, es concentra durant el migdia i durant la tarda", explica, tot i reconèixer que "s'ha activat tot una mica més tard".

Per la seva banda, Àlex Vicente, d'Abacus, coincideix amb el fet que "la pluja ha afectat a tothom, sobretot als llibres, perquè es mullen", però ha afirmat que amb l'aturada de la pluja "ja s'està començant a vendre més, perquè la gent surt al carrer i ja s'està animant". A més, també ha destacat la força del Sant Jordi: "Al Sant Jordi, la gent compra, és igual al matí que a la tarda. També és un dia feiner i el matí sempre és més fluix. Esperem que a la tarda, si fa sol, la gent s'animi", sentencia el treballador.

 

Des de la llibreria Paideia expliquen que "encara és molt d'hora per saber com anirà", tot i que destaquen que "al final anirà tot bé". És la mateixa sensació que tenen des de la parada del Celler de Llibres, i el seu gerent, Pablo Giménez, afirma que "al matí ha estat una mica difícil, perquè hem hagut de posar plàstics, hi ha hagut molt poca gent, etc". De totes maneres afirma que "afortunadament ha sortit el sol i ara és quan podem començar a aprofitar".

Durant el dia de Sant Jordi els llibreters fan el 25% de les vendes de tot l'any. FOTO: Bernat Millet

Durant el dia de Sant Jordi els llibreters fan el 25% de les vendes de tot l'any. FOTO: Bernat Millet

Els autors més reclamats

Des d'Abacus, per exemple, afirmen que els autors i els llibres més reclamats, de moment, són El Fibló, de Sílvia Soler; Digues un desig, de Jordi Cabré i El fill de l'Italià de Rafel Nadal, etc. "Aquest any potser no hi ha un llibre destacat, com en altres anys, però hi ha diferents títols que opten a ser el llibre més venut", explica Àlex Vicente. La llibreria Paideia coincideix plenament en destacar El fill de l'Italià i El Fibló. De totes maneres reconeix que també influeix "el que cada llibreria recomana".

Des del Celler de Llibres expliquen que "s'està movent molt la part d'assaig polític, del moment que es viu a Catalunya". De totes maneres ja destaquen que "hi ha determinats autors, com l'Albert Espinosa, que s'estan movent", tot i reconèixer que "hi ha reclams molt diversos".

Pel que fa als autors santcugatencs, des d'Edicions Xandri asseguren que esperen "vendre tant com altres anys", però afirmen que de moment no saben què passarà en altres parades. Per exemple, al Celler de Llibres expliquen que hi ha autors santcugatencs "com Raül Romeva o Xavier Bosch que són en la part de literatura catalana perquè directament són més mediàtics". Això sí, pels que ho són menys, el Celler de Llibres també ha creat un espai amb llibres d'autors santcugatencs "per donar visibilitat als autors de Sant Cugat".

Totes les activitats que se celebren a Sant Cugat durant el Sant Jordi.

Més info: Les activitats per Sant Jordi a Sant Cugat

Més informació
 
Comentaris

Destaquem