"La llum de Palestina" arriba a l'Escola de la Floresta

Famílies de La Floresta acullen joves refugiats palestins per un programa d'intercanvi cultural

L'Escola de La Floresta rep la visita durant 4 dies de Masha'el Falasteen ("La llum de Palestina"). Es tracta d'un grup de ballarins adolescents refugiats al camp d'Anskar, a Palestina. L'objectiu del projecte és fomentar una cultura de pau i no violència.

El que es vol transmetre als alumnes són valors de pau i els que fan possible preservar i millorar la vida de totes les persones a travès de la cultura. En aquesta iniciativa, els adolescents refugiats, ensenyaran aquests principis a través de la dansa tradicional Dhabka, la literatura, la cultura i l'artesania popular de la regió palestina.

Famílies voluntàries 

9 famílies voluntàries de l'Escola de la Floresta acullen als adolescents a les seves cases durant aquests 4 dies i compartiran experiències. Es farà una presentació del projecte als alumnes del centre educatiu, on explicaran amb detall com viuen i faran una mostra de les danses tradicionals de l'Estat asiàtic de Palestina. A més, també es farà un intercanvi de dansa amb els joves ballarins de l'Esbart de Sant Cugat.

Què aporten?

Durant l'espai de migdia, l'alumnat podrà compartir amb els adolescents de Palestina els seus jocs i el seu temps. Després de l'experiència, el que es vol aconseguir és que les famílies reflexionin amb els seus fills i filles sobre la importància de conceptes rellevants com l'equitat, la justícia social, el respecte, el diàleg, els drets humans, les emocions que es deriven de situacions de violència, la por, la reconciliació i la resolució pacífica dels conflictes, entre molts conceptes més.

El projecte

Zoé Galinsoga i Ester Baró, dues florestanes vinculades a l'associació de Palestina des de fa anys, porten aquesta iniciativa a Sant Cugat. El projecte ha estat desenvolupat també a Bèlgica i a França. Es tracta d'un moviment cultural, font d'esperança per als joves de la regió, que viuen en una situació de conflicte permanent. El projecte és important perquè ofereix serveis a persones amb discapacitat.

Programació

  • Dimecres 29 de gener, els adolescents refugiats van assistir a l'Esbart per fer un intercanvi de danses.
  • El dijous al matí, van a l'escola de la Floresta a ballar i fer una actuació. De 18 h a 21 h, els adolescents refugiats realitzen el taller amb Liant la Troca, que imparteix el coreògraf Jordi Cortés.
  • Divendres 31 de gener, a les 18 h, s'ofereix de manera pública la presentació del projecte i l'espectacle de dansa, al Centre Cívic Can Clariana de Barcelona
Intercanvi de danses de "llum de Palestina". FOTO: Cedida

Intercanvi de danses de "llum de Palestina". FOTO: Cedida

 
Comentaris

Destaquem