Males dades de la pandèmia a Sant Cugat: creixen contagis, defuncions i hospitalitzacions

La situació de la covid-19 a Sant Cugat està empitjorant i marca les pitjors dades des de l'inici de la pandèmia

La situació de la pandèmia del coronavirus està empitjorant a Sant Cugat: les defuncions, els contagis i les hospitalitzacions estan augmentant. El risc de rebrot s'està disparant i la velocitat de reproducció de la malaltia també s'està incrementant. Una realitat equiparable al conjunt del país, que des d'aquest diumenge està en toc de queda per frenar el creixement de la covid-19.

Més info: Tot el que has de saber sobre el toc de queda

La setmanad el 20 al 26 d'octubre ha marcat un nou rècord de contagis des de l'inici de la pandèmia, arribant als 209 casos confirmats. Són seixanta casos més que les dues setmanes anteriors, que ja van suposar la xifra més alta de contagis des del març. La incidència acumulada en els últims catorze dies és de 396 contagis per cada 100.000 habitants. La recomanació de l'Organització Mundial de la Salut és que no se superin els 50 casos per cada 100.000 habitants.

 

Des del 9 d'octubre s'han registrat cinc defuncions de santcugatencs per coronavirus, deixant la xifra total de morts des del març en 191. A més, en les últimes dues setmanes s'han hospitalitzat 23 veïns de la ciutat i 4 a l'UCI. Actualment queden quinze santcugatencs hospitalitzats i quatre a la Unitat de Cures Intensives. Unes xifres encara molt menors als pitjors moments del març o l'abril.

El motiu pel qual hi ha més contagis però menys casos greus és perquè s'estan fent moltes més proves que a la primavera, quan es detectaven principalment els casos que arribaven a l'hospital.

El risc de rebrot es dispara

Tot plegat està fent disparar el risc de rebrot a Sant Cugat, que a data de 27 d'octubre se situa en els 651 punts (a partir de 200 el risc es considera molt alt). És la xifra més alta de tota la pandèmia i en només cinc dies s'ha incrementat més de 300 punts. De fet, entre el 26 i el 27 d'octubre s'ha incrementat de 519 a 651.

La velocitat de reproducció de la malaltia (Rt, que indica la xifra de persones que contagia una portadora de la covid-19) també està incrementant i se situa  en l'1,62 (en un dia ha augmentat més d'un 0,3). La recomanació per frenar el creixement dels contagis és situar-se per sota de l'1.

Una altra dada negativa és la tasa de positivitat de les proves PCR, que indica la xifra de positius pel total de proves realitzades. A data de 27 d'octubre és del 8,64%, quan les indicacions de l'Organització Mundial de la Salut apunten que s'hauria de situar al voltant del 5%. I és que si és més alta, s'entén que no s'estan detectant tots els casos i se'n podrien escapar molts.

Millor que a l'entorn

Tant el risc de rebrot com la incidència acumulada a Sant Cugat és menor que als municipis de l'entorn i en el conjunt de Catalunya. Per exemple, el risc de rebrot se situa en els 841 punts a Catalunya, en els 1.002 a Rubí o en els  674 a Cerdanyola (a Sant Cugat és de 519). Són dades del 26 d'octubre.

 
Comentaris

Destaquem