La gent gran demana "ser visibles" i que no se'ls "margini" a través d'un manifest

"Si avui no canviem la manera com tenim en compte les persones grans, el problema s'anirà fent cada cop més gros i justament el patiran, el patireu", apunten en el manifest

En el marc de la Setmana de la Gent Gran a Sant Cugat, la gent gran ha escrit un manifest per reivindicar-se com a col·lectiu. Un manifest en el qual detallen què aporten i què demanen a la societat.

Aporten

Dins del manifest, la gent gran vol destacar els aspectes positius que aporten a la societat. Alguns d'aquests aspectes a destacar són que aporten "l'experiència d'una vida que no ha estat igual que la que vivim ara i aquesta només es pot valorar si sabem què té de positiu respecte al passat." I en definitiva "aporten un país, que tot i no ser l'ideal, és molt millor del de la nostra infantesa." D'altra banda, la gent gran reivindica que aporta "una bona dosis de paciència, estimació, generositat, il·lusió i algunes vegades recursos econòmics."

Demanen 

Pel que fa a les seves sol·licituds cap a la societat, la gent gran demana que, per damunt de tot, se'ls "respecti". Demanen poder "ser escoltats" i que les seves "opinions i suggeriments siguin tinguts en compte", independentment de l'edat. Demanen poder tenir "unes pensions dignes i justes" i que se'ls ajudi "en temes tan sensibles com l'habitatge, la salut i la cultura". Però sobretot, el que vol la gent gran és "ser visibles, que no se'ls oblidi."

Però, el que més destaquen és que "si avui no canviem la manera com tenim en compte les persones grans, el problema s'anirà fent cada cop més gros i justament el patiran, el patireu, les persones que potser avui passen de nosaltres."

 
Comentaris

Destaquem