Marea Blanca Sant Cugat reuneix forces per reclamar una sanitat pública de qualitat

L'entitat va celebrar una assemblea per establir els objectius de futur

Marea Blanca Sant Cugat va celebrar dilluns 14 de novembre la tercera assemblea, la primera presencial des de la fundació el juliol del 2020, després de la primera onada pandèmica.

Així, 25 de les 160 persones adherides a l'entitat van assistir a la sessió plenària, on es va debatre sobre el funcionament de Marea Blanca, es va fer valoració de les accions ja realitzades, i es van plantejar objectius de futur.

Els acords extrets d'aquesta assemblea inclouen exigir la dimissió del recentment anomenat Conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, "en relació amb les declaracions que va fer qüestionant els valors de l’Atenció Primària", segons explica l'entitat en un comunicat. 

A més, Marea Blanca demana transparència en les dades d’atenció i gestió sanitària. "És també una reivindicació àmpliament compartida. Només tenint aquestes dades podrem fixar uns objectius concrets".

En clau local, es reclamarà una Taula de Sanitat de Sant Cugat i es continuarà amb la campanya per potenciar les reclamacions i suggeriments a les administracions i gestors, "també com a forma de lluita. Queixar-se és resolutiu i solidari!"

Pel que fa a la gestió concreta de la sanitat pública a la ciutat, es demana progressar a una gestió 100% pública de l’atenció sanitària pública, impedir noves privatitzacions de serveis sanitaris o subalterns, revertir progressivament la gestió privada (en el cas de Sant Cugat, la de Mútua de Terrassa), i fer seguiment de les queixes presentades i sense resposta de l'últim any als síndics de greuges.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem