Més de 5.000 persones es refresquen a les piscines municipals durant l'onada de calor

L'entrada a les piscines de Sant Cugat era gratuïta, i en diferents moments s'arribava a l'aforament màxim

Més de 5.000 persones han utilitzat les piscines municipals del Parc Central i la Floresta durant els quatre dies de l'onada de calor que ha afectat Sant Cugat del Vallès. En total, fins a 5.176 persones han pogut gaudir d'aquests dos equipaments, que aquests dies han obert de manera gratuïta.

 

Aquesta bona acollida ha provocat que, en molts moments, totes dues piscines hagin arribat a l'aforament màxim permès i s'hagi hagut de regular l'accés. Concretament, a la piscina del Parc Central s'ha arribat a les 400 persones permeses durant la tarda de dijous, el divendres, de 12 a 13 hores i de 15 a 18 hores; i el cap de setmana des de les 12 i fins a les 19 hores. En el cas de la Floresta, també s'ha arribat al màxim aforament (200 persones) a partir de la tarda de divendres i durant tot el cap de setmana, a excepció del migdia de dissabte.

Pel que fa al perfil de les persones usuàries, els col·lectius que més han utilitzat les piscines aquests dies han estat adults d'entre 17 i 64 anys i infants i joves de 6 a 16 anys. En canvi, hi ha hagut molta menys afluència de famílies amb nens i nenes menors de 5 anys i de persones majors de 65 anys.

Aquesta ha estat la primera vegada que s'ha decretat l'accés gratuït a les piscines municipals del Parc Central i la Floresta amb motiu d'una onada de calor. La mesura, que ja s'ha incorporat al protocol d'actuació en casos de calor molt intensa, es valorarà ara per acabar d'ajustar-ne el funcionament i facilitar, al màxim, que tothom que ho vulgui pugui accedir als recintes i refrescar-se.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem