Millora la situació de la pandèmia de coronavirus a Sant Cugat

El risc de rebrot assoleix la xifra més baixa des de principis de desembre

Els indicadors de la pandèmia del coronavirus a Sant Cugat han millorat durant l'última setmana. El risc de rebrot i la Rt han caigut de manera important, mentre que els nous contagis també han baixat. Una millora que arriba després que l'última setmana hi hagués un cert empitjorament.

A més, les hospitalitzacions estan baixant. Actualment hi ha 12 santcugatencs ingressats per la Covid-19, quatre menys que fa una setmana. La ciutat segueix sense morts per coronavirus i l'última defunció es va produir el 4 de febrer.

 

Entre el 20 i el 26 de febrer s'han registrat 80 positius, mentre que la setmana anterior en van ser 101. És la xifra més baixa des de la setmana del 21 de novembre.

El risc de rebrot cau

Una altra bona dada és el risc de rebrot, que ha caigut al seu nivell més baix des d'abans del pont de la Immaculada. A 2 de març se situa en els 176 punts, mentre que fa una setmana era superior als 240. Tot i això, per sobre de 100 el risc segueix considerant-se elevat.

La taxa de positivat , que indica el percentatge de positius del total de proves realitzades, també ha baixat durant l'última setmana, passant del 3,74% al 3,52%. Els experts apunten que aquesta xifra ha de ser inferior al 5% per tenir controlada la pandèmia.

La Rt, per sota de l'1

La velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) s'ha situat per sota de l'1 i es troba en el 0,87. És la xifra més baixa des de mitjans de novembre. La Rt indica el nombre de persones que contagia un portador de la malaltia i, quan se situa per sota de l'1, es considera que la pandèmia està en retrocés.

 
Comentaris

Destaquem