Mor un gos per enverinament amb mata-rates a Sant Cugat

L'autòpsia a l'animal, realitzada a la Clínica Veterinària Mira-Sol, va confirmar que la mort s'havia produït perquè l'animal havia ingerit aquest producte

Un gos d'una família santcugatenca va morir, el diumenge 3 de març, després d'haver ingerit mata-rates, segons ha explicat al TOT Sant Cugat la família de l'animal, i ha corroborat la Clínica Veterinària de Mira-Sol, on es va fer l'autòpsia a l'animal. Segons apunta la família, el gos podria haver ingerit aquest producte a la zona del Turó de Can Mates, on va passejar, en dues ocasions, al matí i al migdia del divendres 1 de març, o bé a la zona del Centre Comercial de Mira-Sol, per on també va passejar aquell mateix dia.

Segons la família, i tal com corrobora la clínica veterinària, el gos va patir unes fortes contraccions lumbars aquell mateix divendres, però pels símptomes que tenia, es va plantejar que patia una gastroenteritis, ja que també vomitava. L'animal havia ingerit el mata-rates durant el dia del divendres, i el dissabte va patir un dessagnat intern que, finalment, li va provocar la mort el diumenge. Després de realitzar l'autòpsia a l'animal i corroborar que la mort s'havia produït per aquest motiu, la família va decidir interposar una denúncia.

Des de la Clínica Veterinària de Mira-Sol apunten que, de moment, el d'aquest gos ha estat l'únic cas de mort per enverinament amb mata-rates que s'han trobat, però no descarten al 100% que pugui haver-hi més casos d'enverinament amb aquest producte per la zona, ja que ja han passat per la consulta dos gossos més, amb símptomes similars, tot i que en aquest cas també podria tractar-se de problemes relacionats amb l'edat dels animals.

De fet, fa uns mesos ja hi va haver algún cas similar.

Més info: Mor un gos enverinat a Valldoreix

Més info: Una gossa enverinada al parc de l'Arxiu Nacional

Més info: Denuncien la presència de verí per malmetre als gossos al Parc Central

 
Comentaris

Destaquem