Neix Salut Plus, una fundació adreçada a l'atenció psicosocial per a malalts crònics

Es tracta d'una fundació privada, sense ànim de lucre, que ha nascut a Sant Cugat amb l'objectiu de "desenvolupar un model d'atenció multidisciplinari centrat en el pacient"

Sant Cugat compta amb un nou actor en la cerca de la millora de la qualitat de vida de les persones, en concret de les persones amb malalties cròniques. Fa uns dies s'ha creat al municipi la Fundació Salut Plus, una fundació privada sense ànim de lucre que té per objectiu "millorar la qualitat de vida de les persones", tal i com a assenyalat la coordinadora de Relacions Externes de la fundació, Dolors Rifà, i "desenvolupar un model d'atenció multidisciplinària centrat en el pacient", que inclou intervencions socials psicològiques i psiquiàtriques. A més, Salut Plus també s'encarrega de la promoció de la salut, la prevenció, la formació i l'educació. "És una situació molt dura perquè t'inhabilita", ha explicat Rifà

L'espai físic de la fundació s'ubica al Xalet Negre, i es pot col·laborar amb aportacions de 5, 10, 30 o 60 euros i de forma mensual, trimestral, anual o de col·laboració única.

La fundació s'encarrega de diferents aspectes en la cerca d'una millor qualitat de vida dels malalts crònics, amb una atenció individual als pacients, així com suport psicològic als seus familiars o l'organització de tallers grupals. A més també ofereix un servei d'atenció sociosanitària a domicili i un acompanyament de dol als familiars dels pacients, quan aquests encaren la recta final de la seva vida. D'altra banda, Salut Plus organitza diferents conferències i xerrades, assessorament en nutrició, tallers de música i de dansa, i un llarg ventall de possibilitats enfocades a fer una vida millor per aquestes persones.

Principals grups de malalties cròniques

  • Malalties cardiovasculars
  • Malalties respiratòries
  • Càncer
  • Diabetis
  • Malalties mentals
  • Malalties digestives

 
Comentaris

Destaquem