Ousman Umar impulsa una cursa virtual del seu èxode de Ghana a Valldoreix

Ousman Umar va arribar fa més de vint anys a Valldoreix des de Ghana, després de recórrer més de 21.000 quilòmetres durant quatre anys

El valldoreixenc Ousman Umar ha impulsat una iniciativa solidària per recaptar fons per destinar a projectes educatius i sanitaris a Ghana, el seu país d'origen. Es tracta d'una cursa virtual que convida la ciutadania a sumar els 21.333 quilòmetres que Umar va recórrer des del seu poble, Fiasco, fins a Valldoreix.

La cursa 'Corre al país dels blancs' forma part del projecte de l'ONG Nasco Feeding Minds, impulsada per l'Umar. L'objectiu de l'entitat és aconseguir que cap més infant o jove hagi de patir la seva dura experiència durant l'èxode que va dur a terme fa més de vint anys.

Amb només 13 anys, va haver de travessar a peu el desert del Sàhara, va patir maltractaments a Líbia i es va embarcar en una pastera fins a Fuerteventura. Quatre anys de viatge durant els quals va creuar les fronteres de països com Togo, Burkina Faso, Níger, Líbia, Algèria, Marroc, Mauritània i Espanya.

Més info: Ousman Umar comparteix a Sant Cugat el seu periple vital i la seva aposta per la formació

La cursa ‘Corre al país dels blancs’ pretén cobrir els 21.333 kilòmetres del viatge d’Ousman Umar a través d’un repte solidari en què totes les persones registrades, per mitjà de les seves sortides a caminar, a córrer, amb bicicleta i fins hi tot nedant, aniran sumant kilòmetres. Per cada kilòmetre recorregut les persones participants faran un donatiu mínim de 50 cèntims, que serviran per finançar els diferents projectes educatius i sanitaris.

De moment ja s’han recorregut un total de 4.358 kilòmetres, gràcies a la participació de prop de 170 persones.

Nasco Feeding Minds

La missió de l’ONG fundada per Umar és el foment de l’accés a la formació i a la informació de les persones a Ghana. I això vol ser un canvi de paradigma en el model d’ajuda humanitària, perquè l’objectiu és, a través del foment de l’educació digital, alimentar les seves ments i no els seus estómacs, per tal que el dia de demà puguin tenir oportunitats de creixement personal i desenvolupament laboral, de manera que cap més persona hagi de passar per l’infern de la migració.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem