A peu de carrer per informar i conscienciar la ciutadania

Tito Pérez, agent cívic de Valldoreix, explica el seu dia a dia durant la pandèmia del coronavirus

Quan al juliol de 2017, Tito Pérez va començar a treballar com a agent cívic de Valldoreix poc s’imaginava que viuria una situació com l’actual. En plena pandèmia de coronavirus i amb l’estat d’alarma decretat, Pérez està a peu de carrer per informar i conscienciar la ciutadania.

El dia que des de l’EMD li van demanar de fer treball de carrer durant la crisi del coronavirus, la primera reacció va ser de certa preocupació: “Al primer dia quan m’ho van comentar tenia una mica de neguit, sobretot per no entrar el virus a casa”. Li van proporcionar material de protecció i, setmanes després, ja ha normalitzat el seu dia a dia. Treballa de dilluns a divendres i es mou sobretot per l’eix comercial al voltant de la plaça de Can Cadena, on hi ha més acumulació de gent.

 

“Faig campanya informativa recordant als veïns la importància de les mesures de seguretat: respectar el confinament i que, en cas d’haver de sortir, sigui pel temps imprescindible; utilitzar guants i mascaretes si se’n tenen i respectar les mesures de distància”. També atén consultes i dubtes. Tito Pérez destaca que la gran majoria de veïns valldoreixencs responen correctament a les seves indicacions i tenen molt integrades les mesures de seguretat, tot i que sempre hi ha alguna excepció.

“Intento pensar que la tasca que estic fent serveix i ajuda als veïns”

 

Encara no s’ha acabat d’acostumar a alguna nova realitat, com el fet d’haver de parlar a dos metres de les persones. I cada dia, en tornar a casa, ha de seguir una rutina per minimitzar riscos: “Deixo tota la roba al garatge, em rento les mans i pujo a casa a dutxar-me. Després, ja saludo a la meva xicota”. Pérez explica que és optimista de mena, tot i que en situacions com l’actual és més difícil: “Intento pensar que la tasca que estic fent serveix i ajuda als veïns”. I llança un missatge d’ànims als valldoreixencs i recorda que el “més important és quedar-se a casa”.

Més informació
 
 
Comentaris

Destaquem