Preocupant increment del risc de rebrot a Sant Cugat

Des de Nadal, el risc de rebrot ha crescut gairebé 300 punts a Sant Cugat

La pandèmia del coronavirus empitjora dia rere dia a Sant Cugat. El risc de rebrot i la velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) s'estan disparant i els contagis i les hospitalitzacions també han augmentat. El 7 de gener es va registrar la darrera defunció per la covid-19, sumant un total de 210 des de l'inici de la pandèmia.

Actualment hi ha 23 santcugatencs hospitalitzats pel coronavirus. Fa una setmana n'eren quinze i no n'hi havien tants des de principis de novembre.

 

Més info: El risc de rebrot i els contagis es disparen a Sant Cugat

El risc de rebrot es dispara

En els últims dies el risc de rebrot ha crescut de manera exponancial. A 11 de gener, segons dades del Departament de Salut, se situa en els 510 punts, la dada més elevada des de principis de novembre. El 4 de gener era de 320 i, abans de Cap d'Any, de 241. Des de les celebracions de Nadal, tots els indicadors del coronavirus estan empitjorant.

La xifra de contagis també està augmentant. Entre l'1 i el 7 de gener es van registrar 198 positius. Abans de Nadal, entre el 18 i el 24 de desembre, en van ser 114. A més, s'estan fent menys proves: 2.356 aquesta setmana i 4.083 durant la setmana del 18 de desembre.

La Rt augmenta

La velocitat de reproducció de la malaltia (Rt, que indica el número de persones que contagia un portador de la malatia) està disparant-se. A 11 de gener és d'1,41. Fa una setmana era de l'1,20 i, el 28 de desembre, es trobava per sota de l'1. Els experts apunten que si és superior 1, la pandèmia està en creixement.

Una altra dada preocupant és la taxa de positivitat, que és del 9,3%. Fa una setmana estava al voltant del 6%. Quan la taxa és elevada, els experts expliquen que molts casos no s'estan detectant. La seva recomanació és que sigui inferior al 5%.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem