Programa d’ajuts sanitaris i campanya “Posa-te’l. Què més dóna? SÍ que DónA”

Espai que el TOT Sant Cugat cedeix a les entitats locals

La clínica Àrea Oftalmològica Avançada col·labora amb el projecte d’ajuts sanitaris de la Creu Roja per a persones amb malalties cròniques amb dificultats socioeconòmiques. Àrea Oftalmològica Avançada (AOA) és una clínica especialista en el tractament de la síndrome de l’Ull Sec.


El projecte d’ajuts sanitaris de la Creu Roja rebrà el 20% de la recaptació de la clínica amb les consultes i intervencions de cirurgia que realitzi durant el mes de desembre. A més, AOA facilitarà als seus pacients habituals la possibilitat de fer donacions a la campanya.

L’objectiu és cobrir les necessitats mensuals de copagament de persones amb malalties cròniques, donant prioritat als col·lectius més vulnerables com infants i persones prioritàriament amb patologies cròniques que no poden fer front als fàrmacs que necessiten per prescripció mèdica.


Amb el projecte “Ajuts Sanitaris”, es pretén donar resposta a persones en situació de desigualtat sanitària, que no poden afrontar despeses derivades d’una malaltia o tractaments odontològics, òptics i auditius, entre d’altres necessitats.


Minimitzar l’impacte del VIH i la sida
Creu Roja Joventut i la Creu Roja han engegat la campanya estatal “Posa-te’l. Què més dóna? Sí que DónA”, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte del VIH i/o Sida entre la població a través de la promoció de conductes i actituds saludables mitjançant accions d’informació i sensibilització.


Malgrat els avenços contra aquesta malaltia, com ara l’eficàcia del tractament anti-retroviral, i la reducció del nombre d’infeccions arreu de l’Estat, els darrers informes alerten que la infecció per VIH es transmet majoritàriament per via sexual i que el 50% de les persones diagnosticades d’infecció per VIH per primera vegada el 2013 presentaven evidències d’un diagnòstic tardà, tot i la gratuïtat i confidencialitat de la prova.

Per això, Creu Roja vol promoure el diagnòstic precoç entre qualsevol persona que hagi realitzat una pràctica de risc tant entre el conjunt de la ciutadania com entre els professionals de la salut.


Per promoure la prevenció, la Creu Roja també compta amb el Servei Multicanal d’Informació i Prevenció del VIH, que disposa de xat, pàgina web, xarxes socials, fòrums d’internet, etc.

Per a més informació:
C/ Sant Juli, 2
Tel. 93 674 23 83
formacio.scugatrubi@creuroja.org
www.creuroja.santcugatentitats.org

 
Comentaris

Destaquem