Veïns demanen controlar la plaga de rates a Sant Cugat

La regidora de Sostenibilitat explica el procediment de control de rosegadors a la ciutat

Diversos veïns de Sant Cugat es queixen de la presència de rates al carrer. A través de Fotodenúncies al TOT, cartes als veïns o preguntes a l'alcaldessa, santcugatencs de diversos espais de la ciutat han reclamat un tractament per aturar la crescuda d'aquests rosegadors.

La Cristina Iglesias és veïna de l'Avinguda Cerdanyola, i va enviar un missatge a la bústia de l'Ajuntament avisant de rates "que semblaven gats" al carrer de Mir, entre el carrer Major i el carrer de Santiago Russiñol, "Al cap de dos dies em va trucar l'empresa que gestiona el control de plagues a la ciutat per explicar-me el procediment. Ja tenien controlat el solar del qual els parlava. Devien haver tingut més queixes", comenta. Iglesias explica que va poder veure els rosegadors dues nits al mateix espai "Estaven als contenidors de davant de Santiago Rusiñol. No devien haver recollit la brossa aquell dia", descriu.

Una de les rates que han vist els veïns Foto: cedida

Una de les rates que han vist els veïns Foto: cedida

Al carrer de Sabadell i voltants, al desembre va córrer una circular d'un grup de veïns demanant que, en cas que algú estigués preocupat per les rates, adrecés una instància a l'Ajuntament de Sant Cugat.

Alba Gordó, regidora de Sostenibilitat, explica que han renovat el contracte amb l'empresa de control de plagues. "Vam poder ampliar el contracte a finals d'octubre de gestió de rosegadors i de plagues i ara podem oferir un millor servei". Gordó assegura que el problema de les rates "els preocupa moltíssim i hi estem molt compromesos".



Per altra banda, la regidora assegura que els va molt bé que els veïns els notifiquin a través de l'Ajuntament dels punts on troben rates perquè els permet començar els procediments d'actuació. "A totes les ciutats hi ha rates, el que hem de fer és mantenir la plaga sota control. Fa molt temps que hi estem a sobre", assegura.

A la plaça de Miquel Ros, a l'estació de FGC de La Floresta, ja va haver-hi una problemàtica de rates on l'empresa de control de plagues va actuar. "Després de molt de temps vam poder moure els contenidors a una altra zona, fer un tractament intens de la ratització de la zona i resoldre la situació", explica la responsable de Sostenibilitat.

Com funciona el procés de control de plagues?

Alba Gordó detalla que la metodologia pretén abordar la problemàtica de les plagues d'una manera integral. "No només fer les actuacions d'urgència sinó també mantenir la situació sota control al llarg del temps amb actuacions de prevenció". Els professionals estan alerta de si s'han de fer canvis en el mobiliari urbà o les infraestructures, perquè no es facin caus de rosegadors, així com controlar les èpoques de cria.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem