Risc màxim d'incendi a Sant Cugat: "Hi ha dèficit d'aigua, vent i molta vegetació"

L'ADF Sant Cugat està fent tasques de prevenció contra el gran risc d'incendi que pateix la nostra ciutat

El cos d'Agents Rurals preveu un elevat risc d'incendi a Sant Cugat, i a 129 municipis de Catalunya més, de cara el dijous, 22 de juliol. De fet, el cos ha activitat el Pla Alfa en nivell 3 en aquests municipis, entre els quals hi ha la ciutat. Aquest dimecres el nivell era de 2 a Sant Cugat,però aquets dijous ja és de 3.

 

El TOT ha acompanyat l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) en les seves tasques de prevenció. El cap d'operatiu de l'ADF, Iñaki Ferreria, ha explicat que la situació és crítica a Collserola. "Tenim dèficit hídric, sumat al vent, poca pluja molta vegetació tenim el punt clau perquè puguem tenir incendis amb una certa violència". A més, Ferreira ha destacat que les mesures anticovid per evitar botellons també ajuden a evitar focs, ja que els vehicles no poden accedir a les zones boscoses. "Com menys gent hi hagi al parc, menys perill d'incendi

L'activació del Pla Alfa 3 fa que l'ADf tingui en prealerta tots els seus efectius humans, uan 30 de voluntaris, que estan disposats a accedir ràpidament al lloc on s'ha detectat una columan de fum. "La nostra clau és la intervenció immediata els recursos els enviem al més ràpid possible. Aconseguir que l'incendi no es faci gran".

En paral·lel, per les xarxes socials la regidora de Medi Ambient, Alba Gordó, ha demant màxima precaució davant la situació de perill d'incendi. 

 
Comentaris

Destaquem