La Rt baixa d'1 a Sant Cugat per primer cop des d'abans de Nadal

Durant l'última setmana han mort dos santcugatencs pel coronavirus

La Rt ha baixat d'1 a Sant Cugat per primera vegada des d'abans de Nadal. Després de l'empitjorament de la pandèmia del coronavirus durant les festes, durant els últims dies s'està experimentant una lleugera millora. El risc de rebrot i la velocitat de reproducció de la malaltia estan en descens.

Els hospitalitzats segueixen sent molt alts. A 20 de gener hi ha 21 santcugatencs ingressats a causa de la covid-19, nou menys que el 18 de gener. Tot i això, continua sent una de les xifres més elevades des de la primera onada de la pandèmia.

Des del 12 de gener han mort dos santcugatencs per la covid-19. Des de l'inici de la pandèmia les defuncions sumen 213.

 

Els contagis es redueixen

La Rt, que indica el número de persones que contagia un portador de virus, és de 0,90; segons dades de Salut del 20 de gener. Des de la setmana del 22 de desembre no baixava per sota de l'1, límit que marquen els experts per poder frenar l'expansió del coronavirus.

Fa una setmana, la Rt era d'1,63. Això suposa un gran descens durant els darrers dies.

Els contagis també han baixat: entre el 10 i el 16 de gener es van notificar 227 positius, mentre que la setmana anterior en van ser 257. Però encara està molt per sobre de la setmana prèvia al Nadal, quan es van registrar 101 casos.

El risc de rebrot cau en picat

El risc de rebrot, que l'11 de gener va arribar als 750 punts, ha caigut de forma important durant la darrera setmana. A 20 de gener és de 470. Tot i això, encara és molt elevat, ja que a partir de 200 es considera que el risc és molt alt.

Millor que a Catalunya

Les dades de la pandèmia a Sant Cugat són lleugerament millor que a Catalunya. La Rt al conjunt del país és de 0,9 i el risc de rebrot se situa en els 678 punts. Tot i això, a Catalunya els indicadors també estan millorant poc a poc.

 
Comentaris

Destaquem