Salut inicia els cribratges massius a les universitats de Sant Cugat

Aquests cribratges formen part de la campanya que ha iniciat Salut a les universitats catalanes

El Departament de Salut de la Generalitat està impulsant durant aquestes setmanes una estratègia de cribratge massiu a les universitats catalanes, entre les quals hi ha les de Sant Cugat, com a part del seguiment i control de la Covid-19. L’objectiu és detectar persones asimptomàtiques, per poder trencar les cadenes de transmissió, i fer un seguiment de l’evolució de la transmissió en poblacions concretes.

 

Els cribatges a Sant Cugat

  • El dimecres 21 d’abril el cribratge es farà a les Escoles Universitàries Gimbernat, adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a l’aula 03 de la planta baixa, de 9 h a 17 h.
  • Del 26 al 27 d’abril es durà a terme el cribratge al Campus Esade Sant Cugat, de la Universitat Ramon Llull (URL), a les aules 8 i 9 de l’Edifici Docent, de 9 h a 17 h.
  • El dia 29 d’abril el cribratge es farà al Campus Sant Cugat de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), als gimnasos de Fisioteràpia (planta -2), de 10 h a 17 h.

El cribratge és voluntari i s’adreça a tota la comunitat universitària (estudiants, professors i altres professionals), sempre que es tracti de persones asimptomàtiques i que no hagin estat vacunades. Les comunitats universitàries seran convocades amb cita prèvia. Les persones que presentin clínica compatible o suggestiva de Covid-19 no podran participar-hi i se’ls dirigirà al seu centre d’atenció primària. En els punts de cribratge, s’hi farà la prova PCR mitjançant automostra nasal i també el test serològic ràpid (amb sang capil·lar) per detectar anticossos. Els participants podran escollir fer-se ambdues proves o només la PCR. Els resultats de les proves es podran consultar a La Meva Salut, al web o a l’app.

 
Comentaris

Destaquem