Sant Cugat, 5 anys més amb la condició de municipi amb habitatge tens

L'AMB va atorgar la condició de municipi amb habitatge tens a 10 poblacions, i va renovar-la per 5 anys a 24 municipis que ja la tenien, entre els quals hi ha Sant Cugat

Sant Cugat serà durant un mínim de 5 anys més municipi amb habitatge tens, després que s'hagi aprovat al Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Així, hi ha 34 municipis de l'AMB amb aquesta distinció, 10 dels quals la tenen per primera vegada. Són Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, la Palma de Cervelló, Sant Adrià de Besòs, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Tiana. Aquests s'afegeixen a Begues, Castellbisbal, el Papiol i Torrelles de Llobregat, que també són en aprovació inicial, amb previsió que tots quedin declarats com àrees tenses al setembre.

 

Pel que fa a la resta de municipis, ja disposaven de la distinció com a àrea tensa i ara la renoven per a cinc anys més. Són Badalona, Barberà del Vallès, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, el Prat de Llobregat, Ripollet, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans.

Des de l'Àrea Metropolitana de Barcelona apunten que, en el cas de Barcelona ciutat, la declaració es farà a través del mateix Ajuntament. Pel que fa a Badia del Vallès, ateses les seves característiques especials, no s’estima necessari tramitar la declaració. L'ens recorda que l'objectiu de la declaració d'àrea d'habitatge tensa és regular el mercat de lloguer per desinflar els preus que han de pagar els inquilins, sovint considerats abusius.

 
Comentaris

Destaquem