Sant Cugat dona suport a les reivindicacions de les ADF

Les Agrupacions de Defensa Forestal demanen que s'actualitzi el marc legal i la seva relació amb l'administració

La Junta de Portaveus de Sant Cugat se subscriu al manifest de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF). L'entitat reclama que s'actualitzi el marc legal de les seves tasques i la seva relació amb l'administració.

Des que van ser creades les ADF, el 1986, ha canviat l'organització de la gestió de les emergències i es porten a terme polítiques i sistemes de prevenció que no existien llavors. L'organització demana que aquests canvis siguin recollits en una disposició legal que faciliti la seva implementació, que reguli les seves funcions i que fixi els objectius de les Federacions d'ADF i el Secretariat de Federacions d'ADF de Catalunya.

Així, la forma com proposen posar en ordre les seves funcions és amb la redacció d'una llei o decret de regulació on s'actualitzin els models d'estatuts, el rol de les ADF en prevenció i intervenció als incendis forestals, ventades, nevades, aiguats i altres desastres naturals, i que se'ls doti de plena presència als diferents òrgans com el CCB, CCA, CECAT i als plans d'emergència com el Vencat, Neucat o Inuncat.

A més, l'ADF també demana que s'augmenti la feina de sensibilització i reconeixement a la tasca que desenvolupen. De la mateixa manera, demanen que es reconegui el voluntariat dins la regulació de les ADFs per tal que els voluntaris tinguin veu i vot dins les juntes de les ADFs i se'ls reconegui com a membres de ple dret. En aquest sentit, també reclamen assegurances d'accidents i responsabilitat civil per als membres, coordinadors i juntes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem