Sant Cugat es prepara per celebrar el Corpus Christi

La celebració començarà amb la Missa Major, seguida de la processó pels voltants del Monestir, damunt de diverses catifes de flor natural

El diumenge 23 de juny se celebra la festivitat del Corpus Christi al Monestir. La festa començarà a les 12h, amb la Missa Major, seguida de la processó del Santíssim.

La processó, que comença a les 13h pels jardins del Monestir es desenvolupa mentre el seguici fa el recorregut damunt les tradicionals catifes de flor natural elaborades per voluntaris de la Parròquia i de Sant Cugat. El muntatge de les catifes comença a les 8h i és una activitat oberta a tothom. Els dissenys i la confecció dels materials han anat a càrrec de diversos grups de la Parròquia: els voluntaris del Corpus, el grup de joves joves de la parròquia i el de formació i Adoració d’adults.

Un any més, la festa compta amb la participació d’en Joan i la Marieta, els gegants més emblemàtics de Sant Cugat, i la instal.lació de la font amb l’ou com balla, a l’entrada principal de l’església.

 

La catifa, una tradició recuperada

La Parròquia de Sant Pere d’Octavià va recuperar l’any 2012 la tradicional catifa de flors per Corpus. Aquesta activitat, que mobilitza molt esforç humà i logístic, antigament ocupava molts dels carrers de la nostra població però s’havia perdut. Motivats pel seu sentit religiós, un grup de voluntaris de la Parròquia va recuperar aquesta tradició que arriba a la seva 7ena edició (amb el parèntesi del Corpus 2014, que va coincidir amb la festivitat de Sant Joan).

L'ou com balla és un dels atractius de Corpus Christi. FOTO: Lali Puig

L'ou com balla és un dels atractius de Corpus Christi. FOTO: Lali Puig

El sentit del Corpus Christi i la festa popular

El Corpus Christi és una festivitat en honor al Sagrament de l’Eucaristia, que ha mantingut i actualitzat el seu caràcter solidari des dels seus orígens. Aquest dia, totes les aportacions dels fidels es destinen a donar suport a Càritas.

Un dels moments destacats del Corpus és el de la Processó del Santíssim, que antigament es feia pels carrers i places de les viles, damunt les catifes de flors que elaborava el poble i que, des del 2012, Sant Cugat torna a gaudir als Jardins del Monestir.

Un altre dels atractius de la festa és la font amb l’ou com balla, que simbolitza la vitalitat i l’esperança.

Aquesta celebració aplega cada any més d’un miler de Santcugatencs. La celebració religiosa comptarà amb la participació dels Gegants més emblemàtics de la nostra ciutat, en Joan i la Marieta que, com la resta dels assistents, se sumaran a la Processó.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?