Sant Cugat registra més de 700 casos de coronavirus en un dia

Sant Cugat torna a superar els rècords de contagis i l'11% de la població s'ha contagiat en l'últim mes

La sisena onada de coronavirus continua desbocada a Sant Cugat i sembla no tenir aturador. El 17 de gener es va tornar a superar el rècord de contagis i es van registrar 745 positius. Durant la setmana de l'11 al 17 de gener es van comptabilitzar 3.334 positius, la dada més alta de tota la pandèmia i 220 casos més que la setmana anterior. Una situació que coincideix amb l'explosió de casos en les escoles. De fet, el 40% dels 3.334 casos de l'última setmana són de menors de 20 anys.

Més info: Més de 2.000 alumnes confinats a les escoles de Sant Cugat

El risc de rebrot també continua disparat i en set dies ha passat de 5.584 a 7.906. Sant Cugat és el novè municipi de Catalunya amb el risc de rebrot més elevat. A més, la Rt, que indica la velocitat de propagació del virus, s'ha incrementat de l'1,10 a l'1,26. Els experts alerten que quan la Rt és superior a 1, la pandèmia està en expansió. 

Des del 20 de desembre, 10.376 santcugatencs s'han contagiat de la Covid-19. Això vol dir que en l'últim mes, ha passat la malaltia l'11% de tota la població de Sant Cugat. A més, són 4 de cada 10 dels contagis registrats durant tota la pandèmia.

Una molt bona notícia

Una dada molt positiva és que aquesta gran explosió de contagis mai vista no s'està traduint en una escalada de defuncions per coronavirus. Des del 20 de desembre s'han mort 4 santcugatencs per la Covid-19. És a dir, mentre que en les últims quatre setmanes s'han registrat el 40% dels contagis de tota la pandèmia, les morts comptabilitzades són l'1,5% del total. A més, no es mort cap persona en una residència de gent gran de Sant Cugat des del setembre.

Actualment hi ha 10 santcugatencs ingressats per la malaltia. En altres fases de la pandèmia, les xifres eren superiors a 20 durant moltes setmanes.

La vacunació

Aquesta és una de les proves que les vacunes estan ajudant a frenar els casos més greus. El 86,9% dels santcugatencs majors de 12 anys ja té la pauta completa de la vacuna. A més, gairebé un 42% dels majors de 16 anys ja té la dosi de record. En el cas dels avis de les residències, aquesta xifra és del 94,8%.

Percentatge de població vacunada per grup d'edat a Sant Cugat

Captura de Pantalla 2022 01 22 a les 10.58.43

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem