Sant Cugat registra la velocitat de reproducció de la covid més baixa des del juliol

El risc de rebrot ha baixat 150 punts en cinc dies

Les dades de la pandèmia de coronavirus a Sant Cugat continuen millorant. El risc de rebrot i la velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) estan baixant diàriament.

Tot i això, des del 14 de novembre s'han registrat dues defuncions per la covid-19 fins a sumar-ne 201 des de l'inici del març. Actualment hi ha catorze santcugatencs hospitalitats pel coroanvirus.

Més info: Sant Cugat supera els 200 morts per la covid-19

 

El risc de rebrot a la baixa

El risc de rebrot se situa en el 208, segons dades del Departament de Salut a 20 de novembre. Són 150 punts menys que el dilluns, quan era de 358. A principis de novembre es va tocar sostre amb més de 800 puts. Des de principis de setembre, el risc de rebrot es manté per sobre de 200, que es considera molt alt.

Els casos acumulats per 100.000 habitants en catorze dies també s'han reduït. Actualment són 390, quan fa cinc dies n'eren 560.

La Rt més baixa des del juliol

Una altra dada important és la velocitat de reproducció de la malaltia (Rt), que indica el número de persones que contagia un portador del virus. A 20 de novembre és de 0,53, una xifra que no s'assolia des de principis de juliol. La Rt està disminuint des de mitjans d'octubre, quan es va enfilar fins a l'1,72.

Quan es manté per sota de l'1, els experts consideren que la pandèmia va en retrocés.

Finalment, la taxa de positivitat de les proves PCR (el percentatge de positius respecte al total de proves) ha caigut fins al 4,58%. És la xifra més baixa des del setembre. Com més baix és, més controlada està la pandèmia, ja que es consiera que es detecten la majoria de casos.

 
Comentaris

Destaquem