Sant Cugat supera la cinquena onada: els contagis cauen a nivells de juny

L'última defunció d'un santcugatenc per coronavirus va ser el 24 d'agost

Sant Cugat comença a superar la cinquena onada del coronavirus. Els principals indicadors del coronavirus estan millorant i les dades ja es troben a nivells d'abans de Sant Joan, quan va començar a escaltar la cinquena onada de la Covid-19 amb la verbena, la Festa Major i els viatges de final de curs. Sant Cugat va arribar a ser la ciutat de tot l'Estat amb la proporció de contagis més elevada.

Entre el 28 d'agost i el 3 de setembre es van registrar 47 contagis a Sant Cugat, 36 menys que la setmana anterior. A més, és la xifra més baixa des de la setmana del 12 de juny.  Els nous casos es van disparar a principis de juliol i, entre el 3 i 9 de juliol, es van notificar 777 contagis. 

 

El risc de rebrot cau

Una altra dada positiva és que el risc de rebrot ha baixat de 100 per primera vegada des de mitjans de juny. A 7 de setembre, se situa en els 90 punts. Això vol dir que ja no es considera que hi ha un risc alt. A principis de juliol va fregar els 3.000 punts. 

No és l'únic indicador que ha millorat els darrers dies. La Rt s'ha situat per sota de l'1 i ja és de 0,68. Els experts indiquen que si la Rt és inferior a l'1, la pandèmia està en retrocés. També ha baixat la taxa de positivitat, que és del 2,9%, molt per sota del màxim del 5% que recomanen les autoritats sanitàries per frenar el creixement dels casos.

Hospitalitzacions

A 7 de setembre hi ha sis santcugatencs ingressats a causa de la Covid-19, un menys que la setmana anterior. A més, no s'ha registrat cap defunció des del 24 d'agost. Des de l'inici de la pandèmia han mort 242 veïns de Sant Cugat.

 
Comentaris

Destaquem