Sant Cugat suspèn la tradicional rua de Sant Antoni

S'ha organitzat una exposició sobre els gairebé dos segles d'història de la celebració de Sant Antoni a Sant Cugat

Sant Cugat no celebrarà la tradicional rua de Sant Antoni, que se celebra cada any a finals de gener per recordar el passat agrícola i rural de la ciutat. L’Ajuntament i la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat han decidit suspendre la celebració a causa de la pandèmia del coronavirus.

Per mantenir viva la festivitat, s’ha organitzat una exposició amb fotografies, documents i objectes vinculats a aquesta tradició. Es podrà visitar del 22 de gener al 4 de març a la Casa de Cultura. Es tracta de la mostra La Festa de Sant Antoni. Un segle i mig d'història a Sant Cugat, que repassa la història d’aquesta festa, una de les més antigues i arrelades a la ciutat.

A través de fotografies, documents i objectes vinculats a la Festa i a la litúrgia que l’envolta, l’exposició fa un recorregut cronològic des de la segona meitat del segle XIX fins a l’actualitat. Un dels objectes més singulars que s’exposaran serà la figura de guix de Sant Antoni que l’artista Josep Grau-Garriga va fer per la rua del 1951, i que fins ara es guardava a la casa on va néixer, a Sant Cugat. A part, també es podran veure les tres banderes de Sant Antoni històriques (anys 1880, 1940 i 1996) que han anat portant els diferents banderers durant la celebració.

També es podran contemplar fotografies fetes a partir dels anys 20 del segle passat amb imatges vinculades a la festa i a la tradició agrícola de Sant Cugat.

Acte a l'església del Monestir

D’altra banda, el mateix dia de Sant Antoni (17 de gener) se celebrarà el tradicional ofici solemne a l’església del Monestir amb el següent programa d’actes organitzat per la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat

  • 08:30 h: Sortida de la Bandera cap al Monestir de Sant Cugat, des de la Plaça Barcelona
  • 08:45 h: Benedicció dels panets a la Pastisseria Sàbat
  • 09 h: Ofici Solemne al Monestir de Sant Cugat
  • 10 h: Repartiment dels panets beneïts a la Pastisseria Sàbat

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem