Un santcugatenc idea un respirador mecànic sense peces de recanvi per combatre el Covid19

El propòsit d'aquest disseny, en mans de Javier Gallardo, és agilitzar la producció dels respiradors, mitjançant peces 3D, per evitar l'ofegament a persones amb problemes respiratoris

El jove enginyer aeroespacial de Sant CugatJavier Gallardo, ha engegat una iniciativa per crear respiradors mecànics que no necessiten peces de recanvi, mitjançant la impressió de peces amb impressores 3D. D'aquesta manera, el projecte del santcugatenc, president de les Nuevas Generaciones del Partit Popular de Sant Cugat, s'uneix a altres iniciatives solidàries per fer front al coronavirus.

El disseny de Javier Gallardo és un respirador mecànic d'emergència per evitar que la gent amb problemes respiratoris s'ofegui. "El respirador mecànic es basa amb un sistema senzill, amb peces que estan al marcat i altres produïdes a partir d'impressions 3D. Amb això, s'accelera la producció perquè no depèn de recanvis, és més fiable i més barato de produir", assenyala.

El jove de 25 anys ofereix el model del respirador mecànic de manera gratuïta a totes aquelles persones o institucions que tinguin capacitat de produir-lo o millorar-lo. Tanmateix, "aquest sistema serveix pels casos més lleus per evitar que la gent arribi a ofegar-se i alliberar els respiradors professionals en els pacients més severs".

És per aquest motiu que Javier Gallardo ha iniciat un altre projecte per poder crear respiradors professionals pels casos més severs. "Actualment estic treballant amb enginyers biomèdics de Mèxic, Paraguai i l'Equador en dispositius professionals per casos més severs".

Amb tot, així explica l'enginyer aeroespacial el naixement d'aquesta iniciativa: "Estic familiaritzat amb els compressors i vaig veure que hi havia mancances de respiradors, així que la creació del disseny neix amb la voluntat d'ajudar" sentència Javier Gallardo.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a lca ciutat

Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.

Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.

  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Sant Cugat i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic
  • També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat.
  • I cada divendres als carrers de Sant Cugat en format paper

 
Comentaris

Destaquem