contingut promocionat
VITALDENT

Tot el que sempre has volgut saber dels implants i mai t'has atrevit a preguntar

Si perdem una dent, les peces adjacents es van movent i desplaçant, provocant un desequilibri

Aquesta entrevista amb el Doctor Héctor Villalobos, cirurgià implantòleg de Vitaldent ens ajuda a sortir de dubte de tot allò relacionat amb els implants. Una especialitat mèdica amb la que els pacients poden recuperar l’estètica i funcionalitat de les peces dentals perdudes.

Si patim una o diverses pèrdues dentals i no les substituïm, què succeeix en la nostra boca?

La boca té el seu equilibri i amb totes les peces tenim una mossegada estable. Si perdem una dent, les peces adjacents es van movent i desplaçant, provocant un desequilibri. Per això, hem de reemplaçar amb implants les peces absents. A més, com abans es realitzi la substitució de les peces, millor, perquè no ens compliqui la rehabilitació posterior.

En quins casos està indicat col·locar un implant dental?

Normalment no hi ha contraindicacions. El problema principal pot sorgir per un tema de salut del pacient, però avui dia pràcticament qualsevol persona pot col·locar-se implants dentals. Si tenim un pacient que presenta alguna malaltia important, com per exemple haver patit un infart en els darrers 6 mesos, aleshores aquesta persona ha d’esperar per fer-se la rehabilitació. Això succeeix també amb pacients mèdicament compromesos.

Segur que moltes persones s’estan fent la següent pregunta, és dolorós col·locar-se un implant dental?

La realitat és que el tractament no fa mal, només ha d’haver-hi inflamació que és la forma natural que el cos té per manifestar una intervenció, un cop, etc. Avui dia els tractaments són menys invasius i la cirurgia és més breu.

L’absència de peces dentals afecta només persones grans?

Si fem ús de l’hemeroteca recordarem que els implants dentals es van començar a col·locar a finals de la dècada dels 60 a Suïssa. En aquell moment es col·locaven en gent gran amb absència de totes les peces. Però conforme es van anar utilitzant es va anar veient que el seu funcionament era magnífic, i aleshores es va començar a utilitzar aquesta tècnica en tots els pacients, independentment de la seva edat perquè també hi ha gent jove que ha perdut peces per diversos motius. Avui dia la mitjana d’edat dels pacients que porten implants és d’entre 35 i 60 anys.

Tots els tractaments amb implants dentals són iguals?

No, en absolut, són moltes les coses que  marquen la diferència. Hi ha pacients amb un os magnífic i el tractament dels quals, per tant, és més senzill i amb els qui no tenim problemes, però hi ha pacients que potser porten una pròtesi amovible des de fa anys i els ha causat una pèrdua notable d’os. Fins i tot en alguns casos hi ha pacients sense pràcticament os. En aquests casos podem treballar amb tècniques com la Càrrega Immediata o la Cirurgia Guiada.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem