Una persona amb mobilitat reduïda pujarà el Puigmal gràcies a Rodamunt

Rodamunt és una associació sense ànim de lucre fundada per dos santcugatencs i un barceloní

Aquest dissabte, 8 de juliol, una persona amb mobilitat reduïda pujarà el Puigmal gràcies a Rodamunt, una associació sense ànim de lucre que promou les activitats de muntanya entre les persones amb mobilitat reduïda. 

Per fer-ho, Rodamunt comptarà amb una 20a de voluntaris, cinc dels quals són santcugatencs, que faran possible l'ascens a aquest cim de 2.900 metres d'altitud. L'ascens es farà amb una cadira especialitzada, la Joëlette.

Un dels fundadors de l'entitat, el santcugatenc Juan Carlos Vázquez, ha explicat al TOT Sant Cugat, que s'han decidit per fer aquest cim perquè "la persona a la qual ajudarem a pujar, fins fa 4 anys, era un escalador amb un grau molt alt, el 7B, és un home de muntanya i creiem que és el perfil ideal per intentar-ho". 

El Puigmal és el cim més alt que pujarà una persona gràcies a Rodamunt. Fins ara, l'associació ha fet sortides a Sant Jeroni, la Mola, entre d'altres. 

Rodamunt es va fundar l'any 2015 amb l'objectiu de "fer possible que la gent amb mobilitat reduïda pugui fer muntanya", detalla Vàzquez. "El balanç és brutal, descomunal. Estem fent possible, gràcies als voluntaris i a tothom, una cosa que és impossible", afegeix el santcugatenc. 

En aquests dos anys, l'entitat ha ajudat 55 persones a pujar un cim. Una tasca que ha estat possible gràcies a 750 voluntaris.

D'altra banda, Vàzquez ha explicat al TOT Sant Cugat que un dels objectius de Rodamunt també, és que Sant Cugat pugui comptar amb una cadira d'aquestes per promoure la muntanya entre les persones de mobilitat reduïda de la ciutat. "Som molta gent i segur que pot sorgir alguna activitat", ha afegit.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem