La vacunació fa baixar els casos de coronavirus en residències

Els contagis en residències de gent gran han passat de representar el 2,1% del total de Sant Cugat al 0,7%

Les residències de gent gran han estat els grans afectats de la pandèmia del coronavirus. 149 dels 222 santcugatencs que han mort a causa de la covid-19 han estat usuaris d'aquests espais. Una tragèdia que es va viure especialment durant les primeres setmanes de la crisi. Aquesta realitat va obligar a començar la vacunació en aquest col·lectiu.

El 15 de gener tots els usuaris de les residències de gent gran de Sant Cugat ja havien rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19. A 22 de febrer, la segona dosi ja s'ha posat a 654, el que suposa la majoria dels residents.

Un avenç que ha fet caure els contagis, els ingressos i les defuncions en les residències. Segons un estudi de l'equipo de Biología Computacional de la Universitat Politècnica de Catalunya, els usuaris de geriàtrics ja suposen menys del 4% dels ingressats i del 15% de les morts, la meitat que abans d'iniciar la vacunació.

 

Millora a Sant Cugat

Aquest anàlisi es confirma també a Sant Cugat. Des del 16 de gener, s'han registrat sis contagis en residències i una mort. Això suposa el 0,7% del total de positius i l'11% de les defuncions.

Pel que fa als ingressats, només un usuari d'una residència s'ha hospitalitzat des de que es finalitzar l'administració de la primera dosi de la vacuna. Com a màxim ha representat el 5% del total, mentre que abans es va disparar fins al 10%.

Baixada de casos

Del 16 de gener al 22 de febrer hi ha 38 dies. En els 38 dies anteriors a finalitzar l'administració de la primera dosi de la vacuna, els contagis i defuncions en residències significaven una part major a Sant Cugat.

Així, del 9 de desembre al 15 de gener es van detectar 19 positius en geriàtrics. És el 2,1% del total (mentre que des del 16 de gener han representat el 0,7%). Les defuncions durant aquell període van ser el 16,7% del total, davant de l'11% des del 16 de gener.

 
Comentaris

Destaquem