Valldoreix ataca la ludopatia i prohibirà la publicitat de cases d'apostes a la vila

La Junta de Veïns de l'EMD ha aprovat un seguit d'acords per emprendre accions contra la ludopatia

Valldoreix vol fer front als problemes d'addiccions i de ludopatia, i ha aprovat una moció en la Junta de Veïns del mes de febrer per tal de remar en aquesta direcció. En aquest sentit, la moció, que ha esdevingut institucional, preveu emprendre accions per tal de prohibir que hi hagi publicitat de cases d'apostes i joc en línia a la vila, a través de les ordenances municipals, o realitzar diferents campanyes de sensibilització, especialment entre els joves, per tal que es prengui consciència per prevenir problemes d'addicció i ludopatia.

 

A més, Valldoreix demanarà a la Generalitat que posi fil a l'agulla, regulant la qüestió i aplicant un límit d'obertura de les cases d'apostes físiques, mitjançant l'establiment d'un mínim de metres de separació o per nuclis de població, amb l'objectiu de frenar-ne l'expansió. En últim terme, l'EMD ha aprovat instar a la Generalitat prohibir les terminals d'apostes i incrementar els impostos a aquest sector.

"L'addicció als jocs d'apostes en línia és fàcil. I així grans empreses es lucren de la nostra salut mental", ha argumentat el vocal d'ERC-MES, Lluc Cahís, qui ha assegurat que "la situació s'ha agreujat amb la pandèmia". Elena Degollada, de Junts, ha afirmat que "cal fer un crit d'alerta".

La vocal socialista, Susana Casta, ha destacat la importància que "es faci una llei catalana" per regular el sector del joc i les apostes.

 

 
Comentaris

Destaquem