Valldoreix fa un pas endavant a favor del col·lectiu LGTBI+

Els grups de l'oposició de l'EMD de Valldoreix han llegit un manifest a favor dels drets i llibertats del col·lectiu LGTBI

Valldoreix ha mostrat el seu suport al col·lectiu LGTBI+, el diumenge 28 de juny, amb la lectura d'un manifest a favor dels drets de les persones LGTBI davant de l'EMD de Valldoreix, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+. La lectura ha estat a càrrec els grups de l'oposició de l'EMD de Valldoreix (PSC-CP, CUP-PC i ERC-MES) i en la convocatòria han estat presents Veïns Progressistes i membres de Guanyem Valldoreix.

 

Més info: La bandera irisada oneja a Valldoreix

Així doncs, en el manifest llegit pels vocals Lluc Cahís (portaveu d'ERC-MES), Susanna Casta (portaveu de PSC-CP) i Ferran Margineda (portaveu de CUP-PC) han explicat que estan "per reivindicar i defensar els drets del col·lectiu LGTBI".

A més, els vocals de l'oposició han convidat "a tota la ciutadania perquè s'impliqui en la defensa dels drets i les llibertats de les persones LGTBI" i han reivindicat que a Catalunya "es pugui gestionar el dret d'asil i de protecció especialment de les persones LGTBI que es troben en situacions vulnerables".

D'altra banda, en la lectura del manifest s'ha ressaltat la necessitat de "promoure i fomentar activament la visibilitat i l'empoderament de les dones lesbianes que, malgrat la intensa tasca feta, encara poden restar invisibilitzades darrere de les inicials LGTBI. També cal fomentar la visibilitat de les persones bisexuals que, tot i que representen un alt percentatge de la població LGTBI, no tenen veu pròpia dins les organitzacions LGTBI".

Amb tot, una iniciativa de Valldoreix per "assolir una societat lliure i igualitària, plenament inclusiva amb les persones LGTBI, una societat que, en definitiva, entengui que els nostres drets són els vostres drets, que el meu orgull és el teu orgull!".

 
 
Comentaris

Destaquem