Valldoreix es queda sense la flexibilització de les restriccions

Valldoreix supera el límit de densitat de població marcat pel govern espanyol per poder-se beneficiar de la flexibilització de mesures com les franges horàries

Els pobles de menys de 10.000 habitants tenen, des d'aquest divendres, menys restriccions. Tot i això, Valldoreix no podrà gaudir de la flexibilització del confinament, ja que supera la densitat de població establida pel govern espanyol. Així, la flexibilització de les restriccions s'apliquen a municipis o ens locals de menys de 10.000 habitants i amb una densitat inferior a 100 habitants per quilòmetre quadrat.

 

 Valldoreix compleix la primera condició, però no la segona. La densitat de població, segons dades publicades per l'EMD de Valldoreix, és de 770 habitants per quilòmetre quadrat. El BOE també estableix en aquesta ocasió de manera clara, en una disposició addicional, que queden excluïts els ens locals dels quals el casc urbà consolidat toqui al casc urbà d'un altre municipi, com passa entre Valldoreix i Sant Cugat.

Així, la vila valldoreixenca seguirà amb les mateixes restriccions que fins ara, a l'espera de si aquest dilluns es passa a la fase 1 tota la regió sanitària de Sant Cugat. Aquest divendres es coneixarà la decisió del govern espanyol en aquest sentit.

 

Més info: 20 preguntes i respostes del que es pot fer en aquesta fase 0,5

Entre altres, en els pobles de menys de 10.000 habitants i una densitat menor als 100 habitants per quilòmetre quadrat, s'eliminen les franges per sortir a fer esport al carrer o per passejar amb els infants.

 
Comentaris

Destaquem