Veïns de La Floresta es concentraran per reivindicar la reobertura total del consultori

Els consultoris mèdics de La Floresta i Les Planes van tornar a obrir després de sis mesos però de manera parcial

Veïns i veïnes de La Floresta es concentraran a les portes del Centre Social i Sanitari per reivindicar la reobertura total del consultori mèdic. El 6 d'octubre els consultoris de La Floresta i Les Planes van reobrir portes després de sis meso tancats, però ho van fer de manera parcial. És per això que el veïnat reclama ara que recuperin el 100% del seu servei i han convocat una mobilització el dimarts 20 d'octubre, a les 10 hores.

"Estem cansades de sentri proclames polítiques que defensen la sanitat pública mentre a la pràctica fan polítiques que la debiliten", denuncia el col·lectiu veïnal en defensa del consultori de La Floresta. El grup reivindica que "en una situació com l'actual, és més important que mai disposar d'una assistència primària en condicions".

La mobilització coincideix amb una crida arreu del país per defensar el servei d'atenció primària, que s'ha vist alterat des de l'inici de la pandèmia. En el cas de La Floresta i Les Planes, els consultoris van tancar al març i van reobrir parcialment el 6 d'octubre, després de mesos de mobilitzacions veïnals.

 

Més info: La gent gran, la més afectada pel tancament dels consultoris de La Floresta i Les Planes

Marea Blanca s'hi suma

El col·lectiu Marea Blanca de Sant Cugat en defensa de la sanitat pública s'ha sumat a la reivindicació dels veïns de La Floresta i participarà en la concentració. La seva principal demanda és que s'aturi la "privatització" de la sanitat catalana.

"En aquests mesos s’han pres mesures contràries al que dictava el sentit comú i, sobretot, al que reclamaven amb força els treballadors i treballadores de la sanitat: potenciar l’atenció primària, invertir en laboratoris i en UCI’s, contractar rastrejadors i enfortir plantilles", recorda el col·lectiu, que denuncia que s'han destinat inveresions a empreses privades que "s'estan lucrant a costa de la nostra salut".

"El pitjor de tot és que aquest desmantellament dels dispositius sanitaris s’està fent amb cobertura legal", apunta Marea Blanca, que reivindica la supressió de les lleis catalanes i estatals que emparant aquesta privatització.

"Exigim que la Mútua de Terrassa, que gestiona per concert els CAPs i consultoris de la ciutat, garanteixi el funcionament normalitzat dels centres de salut, que es recuperin les visites presencials i s’obrin agendes perquè els veïns i veïnes de Sant Cugat i dels districtes tinguin garantit el seu dret a la salut", emfatitzen.

 
Comentaris

Destaquem