Aturem Ragull Centre acusa l'Ajuntament "de regalar 10 milions d'euros a Ferrer"

La plataforma considera que la requalificació del terreny dona "una plusvàlua desproporcionada a Ferrer Internacional, quan s'haurien de buscar uns usos en acord a les demandes del barri"

La Plataforma Aturem Ragull Centre ha demanat la retirada immediata del projecte d'aprovació definitiva de Ragull Centre, el dimarts 22 de juny, després d'haver aconseguit més de 1.500 signatures de rebuig al nou projecte urbanístic. Així doncs, membres de la nova plataforma han denunciat que el projecte "no ha comptat amb la participació ciutadana ni ha tingut en compte les demandes històriques d'equipaments pel barri".

Més info: Aturem Ragull Centre assegura que l'estudi del projecte "no acredita l'interès públic"

Així doncs, la plataforma explica que aquestes signatures estan en contra del "conveni signat amb l'empresa Ferrer Internacional, S.L, i és que desconeixem els termes econòmics", tal com ha assenyalat Maria José Muñoz, membre de l'entitat. D'altra banda, han assenyalat que l'aturada total del projecte per "l'escàndol que suposa que l'equip de govern regali més de 10 M € a qui deixa de tenir activitat industrial en un polígon industrial, segons hem pogut veure fent l'estudi econòmic de la requalificació dels terrenys de Ferrer".

Així ho han manifestat, en una de les al·legacions presentada a l'Ajuntament de Sant Cugat: "És manifestament incorrecte que el benefici privat signifiqui unes plusvàlues estimades tan elevades: tant, en un percentatge que no és habitual en el guany en la parcel·la objecte de requalificació, com en l'elevat import de més de deu milions d'euros (10.000.000,00 €) que dona peu a sospitar d'un tracte de favor, i en tot cas, contravé l'article 3 de Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, de servir amb objectivitat els interessos generals".

Afectació a la mobilitat i en contra la requalificació

A més, la plataforma també rebutja el centre comercial i les places d'aparcament en zona escolar i Zona de Baixes Emissions "per no valorar-se les externalitats, ni els criteris de desenvolupament sostenible, ni els efectes de la mobilitat i contaminació ni la repercussió que pot tenir per al comerç del barri".

En un altre punt, la plataforma s'ha mostrat contrària a "la requalificació de sol industrial, ja que és important conservar sol per la creació de llocs de treball". D'altra banda, l'alçada dels edificis ha estat un altre punt de rebuig d'aquestes signatures, tal com ha explicat Judith Defez d'Aturem Ragull Centre: "Volen fer unes alçades totalment injustificades al barri de Sant Francesc, ja molt massificat, i canviar la fisonomia de la ciutat creant un greu precedent".

A favor de lloguers de protecció oficial

La Plataforma Aturem Ragull Centre s'ha mostrat a favor de l'habitatge de lloguer de protecció oficial de qualitat i d'equipaments per a la gent del barri, tot i això, han assenyalat que no es compleix "el tant per cent mínims de sostre de reserva de protecció pública, ja que l'habitatge ocupacional és considerat equipament".

Finalment, des de la plataforma han assenyalat que no "s'han tingut en compte els equipaments que el barri ha demanat amb anterioritat (com una piscina, un CAP o una llar d'avis), tot i que són equipaments que no tenen cabuda en mig d'un polígon industrial". És per això, que des d'Aturem Ragull Centre han demanat "utilitzar el terreny per a noves indústries per oferir així feina qualificada i que el jovent no hagi de marxar".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem