Ciutadans critica Ragull Centre i demana paralitzar el projecte

La formació taronja presentarà una moció en el ple municipal del mes de maig per paralitzar el projecte de Ragull Centre i reformular-lo

La secció local de Ciutadans es mostra contundentment contrària al projecte de Ragull Centre, presentat fa unes setmanes per l'Ajuntament de Sant Cugat, per tal d'incrementar el parc d'habitatge públic del municipi, així com el de locals comercials. En aquest sentit, la formació taronja presentarà una moció en el pròxim ple municipal, el del mes de maig, per tal de paralitzar "sine die" el projecte i engegar un procés participatiu amb els veïns del barri del Monestir, Can Magí i Sant Francesc per tal que aquests es posicionein sobre en què ha de derivar el projecte. A més, la moció preveu establir com a prioritari el fet que en aquesta àrea urbanística reverteixi de manera directe en serveis per als veïns del barri.

De fet, en el ple municipal del mes d'abril, Ciutadans i també Junts per Sant Cugat ja es van posicionar en contra d'aquest projecte.

 

Més info: L'oposició en contra de construir 'l'error' de dos edificis de deu pisos a Ragull Centre

Des de la formació taronja argumenten que "una de les claus de la satisfacció que suposa viure a Sant Cugat resideix en el fet que la ciutat ha crescut sabent conservar i respectar l'entorn de la Serra de Collserola", així com "l'aposta urbanística per un model de creixement de la ciutat no vertical". Ciutadans, doncs, considera que Ragull Centre "trenca amb l'estructura urbanística de la ciutat" i condueix cap a "la infrautilització de l'espai disponible per a equipaments".

Un altre dels arguments de la formació taronja per posicionar-se contrària al projecte és que "en cap moment s'ha comptat amb l'opinió dels partits de l'oposició i, el que és molt més greu, sense la participació de la mateixa ciutadania". Paral·lelament, Ciutadans denuncia que Ragull Centre "obre la porta a futurs projectes verticals en la rodalia de la pastilla urbanística on es preveu construir i, en segon lloc suposa, molt probablement, la futura pèrdua de sòl industrial al nostre municipi.

 
Comentaris

Destaquem