S’inicien els tràmits per rehabilitar el pont de can Vernet

L’Ajuntament té previst instal·lar una bastida que pugui utilitzar-se de passera provisional mentre durin aquestes obres

L’Ajuntament informa que ja ha posat fil a l’agulla per rehabilitar el pont de can Vernet, un aqüeducte medieval habilitat com a passera per a vianants que des del passat mes de maig es va haver de tancar a causa d’uns despreniments.

Més info: Tancat el pont de can Vernet per desprendiments

El pont continuarà tancat per motius de seguretat mentre no s’executin les obres. L’Ajuntament explica que té previst instal·lar una bastida que pugui utilitzar-se de passera provisional quan la rehabilitació estigui en marxa. 

Tot i que inicialment estava previst fer una reparació puntual, finalment caldrà fer una actuació sobre tota l’estructura d’aquesta construcció i un arranjament dels elements metàl·lics que hi ha al damunt.

El pont de can Vernet està en obres. FOTO: Ajuntament

El pont de can Vernet està en obres. FOTO: Ajuntament

S’ha iniciat l’estudi geotècnic i els treballs per fer un eixecament en 3D del pont per avançar en la redacció del projecte. Una vegada aprovat, l’Ajuntament licitarà el projecte d'obres.

Encara no hi ha una data aproximada sobre l’inici de les obres. El pont de can Vernet és un monument declarat Bé Cultural d’Interès Nacional i els processos per fer-hi una actuació "són més lents", segons explica l'Ajuntament.

D’altra banda, l’Ajuntament col·locarà uns rètols informatius per explicar els detalls de la rehabilitació i també s’aprofitarà per difondre el pont de can Vernet "com a element destacat del patrimoni de la ciutat".

El pont de can Vernet està en obres. FOTO: Ajuntament

El pont de can Vernet està en obres. FOTO: Ajuntament

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem