La urbanització de Bell Indret s'acabarà sis anys després de suspendre les obres

L'Ajuntament ja ha adjudicat el projecte d'urbanització del barri per 312.000 euros, el 80% del qual pagaran els veïns

Les obres per acabar la urbanització del sector de Bell Indret començaran les pròximes setmanes i s'allargaran durant deu mesos. D'aquesta manera es vol acabar la urbanització d'un sector que va començar el 2008 i es va suspendre el 2009 pels incompliments en el cost i la fallida econòmica de l'empresa que havia de fer el projecte.

Així, l'Ajuntament ja ha contractat, a través de concurs públic, a Catalana d'Inversió i Construcció Tres perquè es faci càrrec de les obres. El pressupost és d'uns 312.000 euros, una quantitat que rebaixa substancialment la previsió que tenia el Consistori per aquest projecte (605.000 euros).

El 80% del cost de les obres serà assumit pels veïns i el 20% restant per l'Ajuntament.

Sis anys esperant

La urbanització hauria d'incloure el soterrament de la línia elèctrica FOTO: Artur Ribera

Enmig del nou barri de Can Mates, apareix Bell Indret, un sector residencial amb desenes de cases antigues que encara tenen carrers de terra i els soterraments de línies elèctriques i de telecomunicacions estan pendents. El 2008 es van iniciar les obres per urbanitzar el barri i dotar-lo de les infraestructures bàsiques. Però un any després, es va aturar el projecte per la fallida econòmica de l'empresa i el sobrecost que estava provocant l'obra.

Durant el 2014, l'Ajuntament de Sant Cugat va anunciar que reprenia el projecte i que tornaria a licitar un projecte d'urbanització del barri per 464.000 euros. Es va dir que les obres podrien començar abans d'acabar aquell any 2014.

No va ser així i han hagut de passar dos anys més perquè les obres d'urbanització de Bell Indret comencin a ser una realitat. El preu, que s'ha anat rebaixant de manera important en les diferents etapes de la història, havia estat un dels problemes, ja que els veïns havien de fer front a les contribucions especials del 80% del cost total.

Plataforma única

La urbanització es farà amb plataforma única FOTO: Artur Ribera

L'actual projecte d'urbanització de Bell Indret, amb un pressupost de 378.000 euros i un termini d'execució de deu mesos, preveu una superfície d'actuació de 2.618 metres quadrats construïts.

El projecte de l'obra estipula que hi haurà una solució de pavimentació en plataforma única, amb un paviment de peces de formigó amb format de llamborda de color gris fosc i gris clar seguint el mateix criteri de les obres executades anteriorment en el sector.

A més, també es preveu el soterrament de les línies elèctriques i de telecomunicacions i la retirada de la xarxa àrea existent, la instal·lació d'una nova xarxa d'enllumenat públic i la finalització i revisió de la nova xarxa de recollida d’aigües pluvials i connexió dels nous embornals que s’executin.

L'execució de les obres es dividirà en dues fases, el sector nord (carrers del Monestir de Vilabertran i del Monestir de Sant Llorenç, entre els carrers d'Or i Monestir de Poblet; el carrer de Diamant, entre els carrers de Brillant i de Monestir de Poblet i el carrer de Brillant, entre la seva part urbanitzada i el carrer de Diamant) i el sector sud (carrers de Platí, de Safir i de la Plaça).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem