Torre Negra podria ser de Sant Cugat el desembre

L'Ajuntament comprarà Torre Negra per 2,8 milions

El Ple municipal de dilluns,18 d'octubre, aprovarà les clàusules perquè l'Ajuntament pugui continuar amb els tràmits per comprar Torre Negra. Així, només faltarà que la Generalitat doni el vistiplau definitiu a la compra, la qual cosa està prevista en les setmanes vinents. Tal com ha anunciat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, l'aprovació de la compra podria passar per ple el proper desembre.

Tot i això, l'Ajuntament encara no aclareix quins usos tindrà el futur equipament i quin serà el cost que tindrà la restauració d'aquest. "No és un projecte a curt termini". Sobre si es farà un procés participatiu per acabar de definir què serà el nou espai municipal Duch com s'havia dit en un inici, Duch no ho ha aclarit. "Volem escoltar tothom, però la decisió última serà de l'Ajuntament".

Així, fa un any l'Ajuntament va anunciar que volia comprar la Torre Negra i que aquesta finca passés a formar part dels equipaments municipals. Hi ha un acord amb la propietat per la compra de la finca per 2,8 milions. 

 

La història de la finca

El seu origen es remunta al segle XII, quan va ser creada com a fortalesa per a la defensa de l'àmbit territorial del Monestir de Sant Cugat. Va ser reconstruïda entre els segles XIV i XV. Torre Negra a ser propietat del Monestir de Sant Cugat fins que el 1842, a causa de la desamortització de béns eclesiàstics, fou subhastada i venuda a la família Rabadà per més de dos milions de rals. Des de llavors la finca sempre ha estat propietat dels seus descendents.

Un d'ells, Esteve Rabadà, s'ha mostrat molt satisfet amb l'opció que Torre Negra passi a mans públiques. "Qui surt guanyant és el poble, que ara podrà conèixer la seva història. Ara serà feina de tots protegir-la", ha explicat.

Els propietaris van posar la finca a la venda fa uns anys i es podia trobar en portals immobiliaris, per uns 3,5 milions d'euros. Tot i això, la propietat assegura que només s'han dirigit a l'Ajuntament de Sant Cugat, ja que la seva prioritat és que sigui un espai públic.

 
Comentaris

Destaquem