El projecte d'urbanització de l'avinguda del Baixador s'enllestirà aquest febrer

La contractació de l'obra per urbanitzar l'avinguda del Baixador no es produïrà fins a finals d'any o principis de 2021

Aquest mes de febrer quedarà definit el projecte d'urbanització de l'avinguda del Baixador, una via de dos quilòmetres entre Valldoreix i Mira-sol que encara és de terra. Així ho va explicar el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, a instàncies de Ciutadans i PSC.

Un cop l'Ajuntament de Sant Cugat disposi del projecte d'urbanització, l'EMD de Valldoreix convocarà el veïnat per exposar la proposta i comunicar el cost econòmic que tindrà pels veïns. Després, el projecte haurà d'anar a exposició pública i superar diferents tràmits burocràtics.

Així, la licitació i contractació de les obres d'urbanització no es podrà realitzar fins a finals de 2020 o principis de 2021. Tot i això, Josep Puig no es va voler mullar sobre calendaris de realització de les actuacions. Ja va advertir fa un temps que no creia que poguessin començar el 2020.

 

El projecte estarà basat en el procés de participació ciutadana que es va fer entre els veïns del carrer.

Queixes veïnals a l'avinguda del Baixador

Els veïns de l'avingunda del Baixador fa anys que denuncien l'estat del carrer, que acumula sots, pols i fang. De fet, fa temps que esperen la urbanització, que acumula anys de retard. L'anterior tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, va assegurar en el seu moment que l'obra estaria enllestida el 2019.

Més info: Veïns de l'avinguda del Baixador denuncien l'estat del carrer i reclamen la urbanització

 

Tot plegat ha portat els veïns a organitzar-se i denunciar públicament l'estat de la via. Un dels objectius era accelerar el procés d'urbanització i, d'altra banda, reclamar millor manteniment mentre el carrer segueixi sent de terra.

Una de les preocupacions és el cost econòmic que tindrà pels veïns, ja que és un carrer molt ample i el preu que hauran de pagar es pot disparar.

Informació als veïns

Un dels retrets de la vocal del PSC, Susanna Casta, és que la informació no arriba als veïns, que també han mostrat el seu malestar en diverses ocasions per la falta de comunicació amb l'administració.

El president Josep Puig va assegurar que s'havia enviat una carta als veïns informant de l'estat del projecte i que, un cop estigui enllestit, se'ls convocarà a una reunió.

Més informació
 
 
Comentaris

Destaquem