Mala maror, retrets i tensió entre Puig i l'oposició per la seguretat a Valldoreix

El debat d'una moció sobre seguretat en la Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix va desencadenar en un episodi de tensió entre el president, Josep Puig, el PSC, ERC i la CUP

La Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix del mes de juliol, celebrada el dijous 15, va deixar moments de tensió, mala maror i retrets entre el president, Josep Puig, i alguns vocals de l'oposició, sobretot la socialista Susanna Casta o el vocal d'ERC, Lluc Cahís. La tensió es va despertar arran d'una moció sobre seguretat a Valldoreix, presentada pel PSC i ERC, amb l'objectiu que Puig delegués les qüestions de seguretat a algun altre membre del Govern.

Paral·lelament, la moció preveia demanar que Puig convoqués la Taula de Seguretat. En aquest sentit, la vocal socialista va criticar el fet que Puig convoqués la taula només uns dies abans del debat de la moció: "Així no es fan les coses", li va retreure. Per la seva banda, Puig es va defensar explicant que aquesta sessió de la Taula de Seguretat ja estava prevista de molt abans que es conegués l'ordre del dia de la Junta de Veïns.

A més, el president va voler manifestar les seves desavinences amb el regidor de Seguretat de l'Ajuntament: "Diu que jo no sóc ningú", va denunciar, abans de defensar la seva figura com a representant institucional de Valldoreix i destacar que el regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Sant Cugat té "un problema personal" amb ell.

Per la seva banda, Susanna Casta li va respondre: "Això no pot dir-ho en un ple", i va criticar la, segons ella, "estratègia d'enfrontament" del president. En la mateixa línia, el vocal d'ERC, Lluc Cahís, va afirmar que la de Puig "és una tàctica de desgast 'cutre'".

Descartat un punt important de l'ordre del dia

Cal destacar que l'ordre del dia preveia un punt a través del qual Josep Puig volia apujar-se la dedicació i, com a conseqüència, el sou. El punt, però, va ser retirat segons va explicar el president a pregunta del vocal d'ERC, Lluc Cahís, "perquè en els darrers dies s'han dit coses que han sortit de mare i fora de to", denunciant "falta de respecte". Cal recordar que PSC, ERC i la CUP van fer una demanda de dimissió a Puig, i van destacar la seva, segons ells, "inacció".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem