Valldoreix engega un procés per incloure noms de veïns il·lustres al nomenclàtor

L'EMD fa una crida a la ciutadana a fer propostes per recollir un llistat de valldoreixencs que hagin estat exemplars, amb especial mirada cap a les dones

Valldoreix fa una crida a la ciutadana perquè faci propostes per tal d'elaborar un llistat de veïns i veïnes il·lustres i exemplars de la vila i, posteriorment, enviar-la a la comissió de nomenclàtor de Sant Cugat, per tal que aquests noms tinguin cabuda en espais de Valldoreix, com ara carrers o places. "Volem esbrinar quins veïns i veïnes ja traspassats de Valldoreix han tingut un conducte exemplar al llarg de la història i han ajudat a fer de Valldoreix el que és ara, en el vessant social o professional", diu el primer acord de la moció.

 

Amb especial rellevància a les propostes de noms de dona

Així s'ha decidit en la junta de veïns del mes d'abril, que ha aprovat una moció presentada pel PSC, que preveu també posar en especial rellevància els noms de dones, amb l'objectiu de caminar cap a la paritat en la dedicació de vies i places a les persones. "La dona ha estat invisibilitzada molt de temps. Ara cal evidenciar l'aportació de les dones en els avenços de la societat", ha afirmat la vocal del PSC, Susanna Casta, qui ha proposat els primers noms: Rosa Mari i Montse Turu.

El vocal de la CUP, Ferran Margineda ha assegurat que "és una moció molt ben trobada" i ha fet èmfasi també a la "invisibilització històrica de la dona". En aquesta mateixa línia, el vocal de Lluc Cahís ha explicat que "el nomenclàtor deixa entreveure quins valors tenim com a vila, i la majoria de noms dels carrers que tenim són d'homes".

La moció s'ha aprovat amb els vots favorables de tots els grups excepte Ciutadans, que s'ha abstingut.

 
Comentaris

Destaquem